пʼятниця, 31 липня 2009 08:18

Володимир Гудима спалив дружину та дітей

43-річний Володимир Гудима та 39-річна Людмила Панченко із селища Старий Мерчик Валківського району на Харківщині разом жили 15 років не розписані. Мали двох дітей — Дениса й Олену. Ще двоє дівчат — Карина й Марина — у Людмили від першого шлюбу. Жінка не працювала, отримувала допомогу по догляду за дитиною. Володимир підробляв у сусідів: бензопилою пиляв дрова. Останні п"ять років родина винаймала будинок у Олександра Мірошника. Він жив поряд, у літній кухні. Часто чув, як подружжя свариться.

— Як вечір надходить, так і кричать, — каже Олександр Мірошник. — Мені все добре було чути. Хоч із дому йди.

Увечері 27 липня Володимир повернувся додому напідпитку.

— Спочатку тихо так було, як ніколи. А потім Людмила — ну де вона таку звичку взяла — візьме телефон, піде до туалету, і розмовляє з кимось там годинами. От Володька й оскаженів, — згадує Олександр Мірошник. — Ревнував він її дуже.

— Ми вже спали. Опівночі до нас заскочила Лєна, Людина дочка, плаче — каже, викличте "швидку", нас папка облив бензином і підпалив, доки ми спали, — розказує сусідка Наталя Кухаренко. — А сама, Господи, кричить, плаче, вся обгоріла, на ній шкура висить, обличчя обгоріло, волосся.

Із палаючого будинку Людмила вискочила і винесла дітей. 200 м бігла до траси босоніж. Володимир теж почав кликати на допомогу.

— Прибігає, ледь стоїть на ногах, руки, пальці обгорілі. Кричить — мамо, Людка горить, спасайте, — згадує мати Людмили Катерина Власова. — Я побігла, а в будинку вже нікого немає. Хата палає, як факел.

"Швидку" викликали сусіди. Медики забрали всіх до Валківської районної лікарні. Звідти — спецавтомобілями до обласного опікового центру.

— Всі поступили до нас у шоковому стані. Опіки дуже складні, глибокі. Від 20 до 95 відсотків тіла, — говорить заступник головного лікаря Валківської районної лікарні Марина Воронова. — Ми всіх відправили в опіковий центр, тільки Людмила лишилася. У неї найбільші опіки — 95 відсотків тіла. Вона нетранспортабельна.

Наступного дня Людмила Панченко померла, не приходячи до тями. Через декілька годин помер і 1,5-річний Денис. У 18-річної Марини глибокий опік ноги, лікарі роблять все можливе, аби зберегти кінцівку.

Людмила візьме телефон, піде до туалету, і розмовляє з кимось там годинами. От Володька й оскаженів. Ревнував він її дуже

У лікарні залишається й Володимир Гудима. У нього — 20% опіків тіла. Біля палати чергують міліціонери. Як отямиться, його відправлять у слідчий ізолятор. Міліція порушила кримінальну справу за навмисне вбивство. Йому загрожує до 15 років в"язниці.

— Попередньо ми з"ясували, що причиною злочину стали ревнощі, — каже заступник начальника Валківського райвідділу Володимир Драган.

На лікування Марини, Карини й Олени виділила гроші обласна адміністрація.

— Нехай одужують, потім будемо шукати для них будинок, — пообіцяла начальник служби у справах дітей Тетяна Печерських.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Гудима спалив дружину та дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути