четвер, 12 березня 2009 17:59

Було схоже на настільну лампу із зеленим абажуром

Автор: фото: Наталка ВІСИЧ
  Ігор Колісник показує на моніторі комп’ютера об’єкт, який відеокамерою зняв його батько Олег Колісник у небі над селом Селещина Машівського району на Полтавщині
Ігор Колісник показує на моніторі комп’ютера об’єкт, який відеокамерою зняв його батько Олег Колісник у небі над селом Селещина Машівського району на Полтавщині

13 січня сім"я Колісників із села Селещина Машівського району Полтавської області бачила у небі нерозпізнаний літальний об"єкт. 42-річний Олег Колісник зняв його на відеокамеру.

— Це якраз був Святий вечір, ходили щедрувальники, — згадує 70-річна Неля Трохименко, теща Колісника. — Дочка ліпила вареники. Аж тут наш сусід Ігор Кобець дзвонить зятю на мобільник. Каже: виходьте подивитися, на небі щось цікаве. Олег узяв відеокамеру. Каже: хто мені тоді повірить, що було НЛО?

Колісники вийшли надвір.

— Зразу подумав, що то зірка, — каже Олег Петрович. — Тоді дивлюся, воно набагато більше. Я його "зумом" приблизив, а воно почало до нас приближатися і розпливлося на екрані.

Показує відео. Об"єкт схожий на місяць, але має яскравий зелений обідок, усередині переливається різними кольорами.

— Зірочки проти нього, наче горошинки. То воно на камері таке кругле. А в небі було із зазубинами по краях — як тарєлка, тільки з косяками, — показує теща. — На душі так трепетно. Ніколи такого не бачила.

НЛО люди спостерігали о 18.30. Кажуть, над селом воно висіло близько години.

— Дочка покликала нас на вареники. Я потім тричі виходила дивитися, чи воно є. Тарілка опустилася нижче. А тоді без десяти вісім вийшла, а його вже немає. У мене холодова алергія — не можу довго на холоді бути.

Цього ж вечора у сусідній Дмитрівці щедрувальники помітили на небі велику світлу пляму.

Торік у грудні онука Ніни Тертичної із Селещини 22-річна Марина теж бачила НЛО.

— Перед Новим роком Марина приїхала до мене в гості. Допомогла поприбирати, а ввечері на пів сьомої пішла на автобус їхати додому в Полтаву, — розповідає Ніна Тертична. — Провела її на зупинку, а мені чогось так тривожно. Коли вона через годину дзвонить мені: "Бабусю, що мені було! Стою я біля пам"ятника і чуствую, що на мене хтось дивиться. Дивлюся на старе кладовище, що навпроти зупинки, а там над ним у ряд три фонарики світять. Мене туди аж притягає! Страшно стало, сумку важку ухватила — бігом до залізничного вокзалу. Там метрів 500. Оглядаюся, двоє фонариків осталося, а третій одділився і поплив за село, де нове кладовище".

Ніна Тертична одразу ж вийшла надвір.

— Я живу біля старого кладовища. Бачу, воно то поворушиться, то на місці стоїть. Фонарики горять. Мене наче до себе притягують. Я ледь відірвалася, зайшла в хату і з кухні наблюдаю у вікно. Ми колись ще у радянські часи їздили з начальником у Москву. Зайшли у магазин, а там продають настільну лампу із зеленим абажуром, як у Леніна була. Начальник собі купив на згадку. НЛО було схоже на ту лампу Леніна.

Зараз ви читаєте новину «Було схоже на настільну лампу із зеленим абажуром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути