Швидка та смачна закуска: готуємо попкорн з курки

Це блюдо ще називається чікен попс, і його просто обожнюють діти

Довгими зимовими вечорами, коли не хочеться нікуди виходити з дому, можна порадувати і себе, і дітей, і друзів. Те, що створено своїми руками та вдома, завжди смачніше, чи не так? Пропоную рецепт попкорну з курки - готується просто й швидко.

Інгредієнти

• 500 г курячого філе

• 130 г ложкового кефіру

• 20 г соусу барбекю

• копчена паприка, сухий часник,сіль, перець, трішки соусу ворчестер

Для паніровки

• 100 г кукурудзяного крохмалю

• 70 г пшеничного борошна

• 30 г сухарів

• знов паприка, сіль, перець,

• можна додати сухого часнику та цибулі, карі або куркуму - тут вже ваша фантазія може працювати

Приготування

Куряче філе нарізаю кубиком приблизно 2х2 см, додаю спеції, сіль трішки соусу барбекю - або шрірачу, якщо бажаєте гостренького, та ложковий кефір. Добре перемішую і даю постояти у холодильнику пару годин, а можна й навіть ніч.

Паніровка - змішую усі інгредієнти (при бажанні сухарі можна замінити на борошно).

Замариновані шматочки курки обмакую у борошні та викладаю або на дошку, або на решітку - щоб "підсохли" хвилин 10, і тоді одразу смажу у фритюрі.

Дуже цікавий експеримент - коли підсохлі шматочки легенько і швидко окунають у крижану воду і знов у суху паніровку. Виходить дуже-дуже хрумка скоринка

Ще дуже цікавий експеримент - коли підсохлі шматочки легенько і швидко окунають у крижану воду і знов у суху паніровку - виходе дуже-дуже хрумка скоринка. Спробуйте!

Є ще варіант, де після холодильнику до курки додають 1 яйце і вже після цього панірують і смажать. Теж непогано вийде - тому тут на ваш розсуд і смак.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі