Швидка та смачна закуска: готуємо попкорн з курки
Це блюдо ще називається чікен попс, і його просто обожнюють діти
Довгими зимовими вечорами, коли не хочеться нікуди виходити з дому, можна порадувати і себе, і дітей, і друзів. Те, що створено своїми руками та вдома, завжди смачніше, чи не так? Пропоную рецепт попкорну з курки - готується просто й швидко.
Інгредієнти
• 500 г курячого філе
• 130 г ложкового кефіру
• 20 г соусу барбекю
• копчена паприка, сухий часник,сіль, перець, трішки соусу ворчестер
Для паніровки
• 100 г кукурудзяного крохмалю
• 70 г пшеничного борошна
• 30 г сухарів
• знов паприка, сіль, перець,
• можна додати сухого часнику та цибулі, карі або куркуму - тут вже ваша фантазія може працювати
Приготування
Куряче філе нарізаю кубиком приблизно 2х2 см, додаю спеції, сіль трішки соусу барбекю - або шрірачу, якщо бажаєте гостренького, та ложковий кефір. Добре перемішую і даю постояти у холодильнику пару годин, а можна й навіть ніч.
Паніровка - змішую усі інгредієнти (при бажанні сухарі можна замінити на борошно).
Замариновані шматочки курки обмакую у борошні та викладаю або на дошку, або на решітку - щоб "підсохли" хвилин 10, і тоді одразу смажу у фритюрі.
Дуже цікавий експеримент - коли підсохлі шматочки легенько і швидко окунають у крижану воду і знов у суху паніровку. Виходить дуже-дуже хрумка скоринка
Ще дуже цікавий експеримент - коли підсохлі шматочки легенько і швидко окунають у крижану воду і знов у суху паніровку - виходе дуже-дуже хрумка скоринка. Спробуйте!
Є ще варіант, де після холодильнику до курки додають 1 яйце і вже після цього панірують і смажать. Теж непогано вийде - тому тут на ваш розсуд і смак.
Коментарі