Вишуканий пиріг з грушею та сиром за десять хвилин
Сир брі можна замінити камамбером або будь-яким вашим улюбленим сиром, який добре плавиться
Я обожнюю соковиту і смачну грушу, листкове тісто та теплий сир з чимось солодким. А в цьому рецепті є все і одразу - тому я так люблю готувати цей швидкий та неймовірно смачний пиріг.
Ігредієнти
• 500 г листового тіста
• 2-3 груші
• 100 г сиру брі
• 50 г сиру дор блю
• лісовий горіх або мигдаль
• мед
• борошно на підпил тіста
• чебрець або лаванда за бажанням
Приготування
Приготування не те що просте, а дуже просте: розморожене тісто розкачати прямокутником товщиною приблизно 5 мм. Далі треба трішечки надрізати тісто по краям, а в середині зробити проколи виделкою. Потім змащую тісто яйцем та запікаю до рум'яної скоринки 25 хвилин при 175 градусах.
Серединку трішечки придавлю руками і кладу очищену грушу, нарізану дольками, та сир дор блю.
Для найкращого результату раджу грушу очистити від шкірки та трішки проварити у легкому цукровому сиропі. Але якщо часу немає, то згодиться й так
Для найкращого результату раджу грушу все ж таки очистити від шкірки та трішки проварити у легкому цукровому сиропі з лимоном та спеціями або навіть вином - це прям буде вау, і вийде краще, ніж в мене.
Разом з сиромом і грушею ставлю пиріг знову в духовку хвилин на 20. Випікаю, поки не почне підрумʼянюватись сир. Далі дістаю з духовки, посипаю горішками та поливаю медом.
І просто гарячим вже їм - це дуже смачно.
Коментарі