Ваша нова улюблена закуска: кошики з копченою скумбрією
Рецепт дуже простий, але смакують ці кошики так, наче ви замовили їх в люксовому ресторані
Обов'язково зберігайте цей рецепт – це одна з моїх улюблених закусок до будь-якої особливої події. Смаки знайомі, а подача вишукана.
Тісто філо
• 50 г вершкового масла
• 50 г води
Начинка
• 1 скумбрія гарячого копчення
• 3 зварених яйця
• 1/2 зеленого яблука
• 1 невелика цибулина шалот
• 70 г крем-сиру
• зелена цибуля для подачі
Приготування
Розтоплюємо вершкове масло разом з водою до рідкого стану та перемішуємо пензликом. Беремо листок тісто філо, змащуємо його сумішшю, яка утворилася, та накриваємо його ще одним листом, притискаємо і видавлюємо між ними пухирці повітря
Кільцем вирізаю тісто, поміщаю "кругляки" між двома залізними кошиками та випікаю при температурі 165 радіусів приблизно 12-14 хвилин до румяності. Дістаю та охолоджую.
Копчену скумбрію розбираю на чисте філе без кісток, додаю білки варених яєць, очищене від шкірки яблуко, цибулю шалот та крем-сир і все добре перебиваю блендером в однорідну суміш.
Доводжу до смаку сіллю та перцем. Наприкінці ще смачно додавати цілої зернової гірчиці для текстури.
Жовтки тру окремо на тертушці та посипаю ними кошики зверху.
В холодні кошики випускаю через кондитерській мішок "паштет" зі скумбрії і прикрашаю жовтком та зеленою цибулею.
Коментарі