Ідеальний шкільний перекус. Швидкий рецепт смачного печива
Я не додаю в нього ані граму цукру – солодкий смак дадуть мед та родзинки
Вівсяне печиво – це корисний та поживний снек, який сподобається і вам, і вашим діткам. Його можна зібрати до школи або просто в дорогу з собою. А ще в цього печива є один маленький секретик: на другий день воно стає ще смачнішим.
Інгредієнти
• 150 г вівсяних пластівців
• 100 г пшеничного борошна
• 30 г льону
• 70 г олії ( я брав оливкову)
• 50 г апельсиновий сік
• 60 г меду
• 60 г родзинок
• 5 г розпушувач
• 60 г горішків
• цедра апельсину
• дрібка солі
Приготування
З вівсяних пластівців готую борошно – простіше за все зробити це блендером або кавомолкою. Родзинки ( краще темних сортів) ошпарюю окропом і даю постояти хвилин 10. Зливаю воду, додаю мед і і в блендері також роблю однорідну суміш. Горішки подрібнюю.
Всі інгредієнти змішую в чаші кухонного комбайна з насадкою "лопатка", далі даю тісту хвилин 30 постояти у холодильнику під плівкою.
Потім формую кружечки, обвалюю їх у цукровій пудрі – це опціонально, сплющую долонями і печу в духовці при 185 градусах приблизно 20 хвилин – поки не почне рум'янитись.
Коментарі