Здивуйте всіх: готуємо лоллі-попси з курячих гомілок
Це гарне та вишукане блюдо, а діти від нього просто в захваті
Так-так, вам не почулося: сьогодні розкажу, як готувати лоллі-попси (в оригіналі це такі карамельки на паличці) саме з курячих гомілок, бо їхнє мʼясо мені подобається найбільше, воно ніжне та соковите. Приготування не забере у вас багато часу, а ось на столі ця страва виглядає так, наче ви чаклували над нею годинами.
Інгредієнти для м'ясної начинки
• 1 кг курячих гомілок
• паприка, ворчестер або соєвий соус, сіль, мускатний горіх
• 50 г вина
• 200 г моркви
• 200 г цибулі
• 3 зубчики часнику
• 200 г зеленого горошку
• 200 г томатів пелаті
• сіль, перець, олія
Інгредієнти для тіста
• 250 г борошна
• 25 г цукру
• 150 г масла вершкового 82%
• 60-75 г води
• дрібка солі
• яйце на помазку
Приготування
Починаємо з тіста. У борошно я додаю сіль, порізане кубиками дуже холодне масло і рублю ножем, поки масло не розійдеться у маленькі грудочки, або можна це зробити у тістомісі. Тоді вливаю крижану воду, замішую тісто і відправляю у холод на декілька годин.
Поки тісто відпочиває, готую м'ясну начинку. Гомілки змащую спеціями та сіллю, трішки мариную і смажу на пательні. Коли зʼявляється скоринка, додаю вино, накриваю пергаментом і кришкою та томлю 1,5 години аж до мʼякості. А потім охолоджую.
Бульон від курячих гомілок не зливайте – він нам ще знадобиться
Нарізані кубиком овочі обсмажую на пательні в такому порядку: морква, потім цибуля, часник та томати, а останнім додаю бульйон, що утворився від курячих гомілок. Ще трішки тушкую і в кінці додаю горошок, сіль та спеції за смаком. Додаю трішки крохмалю або борошна, щоб загустіло. Мʼясо з охолоджених гомілок додаю до овочевого соусу.
Кісточку гомілки залишаю і обрізаю суглоб. У тісто гарно викладаю курятину та у вигляді кошика все загортаю. Кісточку додаю у самому кінці – це буде наша імпровізована паличка. Зверху тісто змащую яйцем і випікаю у духовці 15-17 хвилин при температурі 200 градусів до рум'яності.
Коментарі