Бабагануш від шефа: найкраще, що можна приготувати з баклажанів
Щоб смак був ніжнішим, додайте кілька ложок густого йогурту і трішечки меленої зіри
Я обожнюю баклажан – цю незвичайну, красиву ягоду. А ще обожнюю спеції та різного роду експерименти, тому іноді додаю від себе щось у страву. Цей рецепт – не виключення. Тож пропоную разом приготувати смачненький бабагануш – популярну страву близькосхідної кухні.
Інгредієнти
• 5 гарних баклажанів
• 120-150 г тахіні (або кунжуту)
• 2-3 зубочки часнику
• половинка лимона на сік
• сіль, зелень
• оливкова олія
Приготування
Баклажани проколюю виделкою і запікаю на грилі з чотирьох сторін на великому вогні, просто до вугільної скоринки. Так вони стають аж підкопченими. Вдома такий ефект в мене виходить, коли печу так само баклажан на сухій пательні або прямо на поверхні електричної плити – щоправда, запах буде по усій квартирі. А можна запікати в духовці, але приділіть достатньо часу, щоб м'якоть не була надлишково соковитою.
Баклажани накриваю плівкою і охолоджую, зачищаю. У м'якоть додаю тахіні, січений часник, лимонний сік, зелень кінзи та петрушки, на ваш вибір.
Тахіні – це кунжутна паста. Якщо немає готової можна взяти кунжут, злегка підсмажити його на пательні і потім перетерти у ступці
Тахіні – це кунжутна паста. Якщо немає готової можна взяти кунжут, злегка підсмажити його на пательні і потім перетерти у ступці. Я додавав сік лимону і сіль, щоб утворювалась прямо паста. А ще, думаю, можна було б легко б замінити кунжут на смажене насіння соняха – мені воно до баклажана також дуже смакує.
Щоб смак був ніжнішим, я додав кілька ложок густого йогурту і трішечки меленої зіри. Далі – запашна оливкова олія, все це добре перемішати. Готово!
Коментарі