Найпростіша закуска із запеченних перців: рецепт від шефа
Дуже смачно робити брускети з таким перцем або додавати його в салати
Це дуже проста закуска, яка не потребує багато часу на приготування, а з'їдається ще швидшею. В мене давно вже лежав червоний перець вдома, та все не було нагоди приготувати. Свіжим я його не дуже люблю, а ось запечений – смакота просто.
Раджу брати не товсті та продовгуваті сорта – в них менше насіння і щільна, проте соковита мʼякіть, яка під час запікання не втрачає багато вологи. Але рецепт працюватиме з будь-яким перцем!
Інгредієнти
• 1 кг перців
• 2 зубчики часнику
• трохи кінзи та петрушки
• оливкова олію або запашну домашня
• сіль
• бальзамічний оцет (можна замінити на сік лимону чи яблучний оцет)
• додатково можна взяти м'який козячий молодий сир або бринзу
Приготування
В перця видалив насіння і розрізав навпіл, змастив поверхню рослинною олією, поставив у розігріту духовку на режим верхнього нагріву разом з обдувом. Зачекав, поки поверхня (шкірка) перців прямо майже вся згорить. Не хвилюйтесь – так треба!
Дістаю готові перці, накриваю фольгою (можна ще рушником) та чекаю, поки охолоне. Далі очищаю перці від засмаглої шкірочки – коли вона саме спалена, це дуже легко робити. Додаю до перців сіль, олію, оцет та подрібнені часник, кінзу і петрушку. Перемішую, куштую – при необхідності додаю ще солі та кислоти.
Подаю з шматочками молодого сиру як закуску. Дуже смачно робити брускети з таким перцем, або можна його використовувати у салати чи основні страви – як додатковий гарнір.
Коментарі