Найпростіша закуска із запеченних перців: рецепт від шефа

Дуже смачно робити брускети з таким перцем або додавати його в салати

Це дуже проста закуска, яка не потребує багато часу на приготування, а з'їдається ще швидшею. В мене давно вже лежав червоний перець вдома, та все не було нагоди приготувати. Свіжим я його не дуже люблю, а ось запечений – смакота просто.

Раджу брати не товсті та продовгуваті сорта – в них менше насіння і щільна, проте соковита мʼякіть, яка під час запікання не втрачає багато вологи. Але рецепт працюватиме з будь-яким перцем!

Інгредієнти

• 1 кг перців

• 2 зубчики часнику

• трохи кінзи та петрушки

• оливкова олію або запашну домашня

• сіль

• бальзамічний оцет (можна замінити на сік лимону чи яблучний оцет)

• додатково можна взяти м'який козячий молодий сир або бринзу

Приготування

В перця видалив насіння і розрізав навпіл, змастив поверхню рослинною олією, поставив у розігріту духовку на режим верхнього нагріву разом з обдувом. Зачекав, поки поверхня (шкірка) перців прямо майже вся згорить. Не хвилюйтесь – так треба!

Дістаю готові перці, накриваю фольгою (можна ще рушником) та чекаю, поки охолоне. Далі очищаю перці від засмаглої шкірочки – коли вона саме спалена, це дуже легко робити. Додаю до перців сіль, олію, оцет та подрібнені часник, кінзу і петрушку. Перемішую, куштую – при необхідності додаю ще солі та кислоти.

Подаю з шматочками молодого сиру як закуску. Дуже смачно робити брускети з таким перцем, або можна його використовувати у салати чи основні страви – як додатковий гарнір.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі