Ви будете в захваті: рецепт морозива з азовського хлібу
Справжній азовський хліб – темний та духмяний – можна використовувати не лише для бутербродів. Морозиво з нього виходить просто неймовірне
Багато разів готував це морозиво на вечерях в Україні та закордоном, і гості завжди дивувалися та запитували рецепт. Це морозиво смачне й одночасно незвичне, тому раджу обов'язково спробувати приготувати та здивувати своїх близьких!
Інгредієнти
• 170 мл молока
• 125 г азовського хлібу
• 25 г вершкового масла
• 6 жовтків
• 90 г цукру + 30 г води
• 250 г вершків 30-35%
• сіль та ванільний цукор за бажанням
Приготування
Перш за все потрібен справжній азовський хліб – темний та духмяний. Я подрібнюю його блендером зі шматочком вершкового масла, а потім прогріваю – трішки солю і підсмажую на пательні, щоб аромат зробити ще яскравішим. У сотейник наливаю молоко, кидаю туди подрібнений хліб і повільно доводжу до кипіння, знімаю з вогню, даю трішки охолонути, та вже іншою насадкою блендера роблю суміш максимально однорідною.
Окремо збиваю жовтки міксером, а цукор з водою доводжу до кипіння і трішки уварюю до стану сиропу.
А далі увага – важливий момент! Коли жовтки вже пінні, я продовжую їх збивати та тоненькою цівкою вливаю одразу знятий з плити ще киплячий сироп. Його треба лити на проміжок між вінчиком і чашкою, безпосередньо на жовтки. І продовжую збивати їх до охолодження, хвилин 7-9.
Далі змішую вінчиком хлібну і жовткову масу, а потім в пару прийомів ввожу збиті в мʼяку піну вершки. Куштую на смак – можливо, ви захочете додати дрібку солі.
Потім поміщаю суміш у ємність і ставлю в морозилку на 7-8 годин – морозиво готово!
Воно дивне і незвичне, але дуже українське.
Коментарі