Смачніше за окрошку. Рецепт холодного бурякового борщу

Холодні супи у спеку – те, що треба. А особливо ті, що готуються так швидко

Я не вмію готувати окрошку, бо у мене в родині цю страву не їли. Натомість ми обожнюємо холодний буряковий борщ – смачний, поживний, ідеально прохолодний у спекотні дні. Мене ця страва переносить в дитинство. Тож ділюся з вами своїм сімейним рецептом.

Інгредієнти

• 2 середніх запечених буряки

1 середній огірок

3 відварених яйця

• 2-3 редиски

• 500 г курячого бульйону

• 1 відварене куряче стегно

• зелена цибуля, петрушка, кріп

• 2 ч.л. ніжної гірчиці

• сік 1/3 лимону

• 150-180 г сметани жирністю 25%

• сіль

Приготування

Змішуємо варені жовтки з сіллю, сметаною та гірчицею, вливаю бульйон. Додаю порізаний, попередньо запечений буряк, добре перебиваю блендером в однорідну красиву масу, доводжу її до смаку – лимонний сік, сіль, гірчиця – все має бути досить насиченим, бо гарнір не солоний! І ставлю у холодильник охолонути.

Відварну курку, редис, огірок та білки нарізаємо напівсоломкою, зелень – дрібненько, та її має бути багато.

У тарілку кладу білок, курку, редис та зелень, заливаю холодним борщем і подаю – це ну дуже смачно!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі