Смачніше за окрошку. Рецепт холодного бурякового борщу
Холодні супи у спеку – те, що треба. А особливо ті, що готуються так швидко
Я не вмію готувати окрошку, бо у мене в родині цю страву не їли. Натомість ми обожнюємо холодний буряковий борщ – смачний, поживний, ідеально прохолодний у спекотні дні. Мене ця страва переносить в дитинство. Тож ділюся з вами своїм сімейним рецептом.
Інгредієнти
• 2 середніх запечених буряки
• 1 середній огірок
• 3 відварених яйця
• 2-3 редиски
• 500 г курячого бульйону
• 1 відварене куряче стегно
• зелена цибуля, петрушка, кріп
• 2 ч.л. ніжної гірчиці
• сік 1/3 лимону
• 150-180 г сметани жирністю 25%
• сіль
Приготування
Змішуємо варені жовтки з сіллю, сметаною та гірчицею, вливаю бульйон. Додаю порізаний, попередньо запечений буряк, добре перебиваю блендером в однорідну красиву масу, доводжу її до смаку – лимонний сік, сіль, гірчиця – все має бути досить насиченим, бо гарнір не солоний! І ставлю у холодильник охолонути.
Відварну курку, редис, огірок та білки нарізаємо напівсоломкою, зелень – дрібненько, та її має бути багато.
У тарілку кладу білок, курку, редис та зелень, заливаю холодним борщем і подаю – це ну дуже смачно!
Коментарі