Ідеально в спеку. Готуємо сорбет з полуниці та персика
Раджу подавати його з листочками мʼяти – вона додатково освіжить смаки, та й зелений гарно пасує до помаранчевого
Поки на вулиці гаряченько, а природа продовжує балувати нас сезонними ласощами, посмакуємо домашнім сорбетом. Це відмінна та корисна альтернатива магазинному морозиву, а тримати можна в морозилці хоч місяць – тільки накривайте плівкою. І після тривалого зберігання знов доведіть до однорідної консистенції.
Інгредієнти
• 500 г полуниці
• 1000 г персиків
• 150 г цукру
• 11 г пектину
• 20-30 г соку лимону
Приготування
Персики бланшую в окропі приблизно 45 секунд і відкладаю у воду з льодом – охолодити. Потім легко зачищаю від шкірки, а мʼякоть знімаю з кісточки дольками.
Полуницю мию, зачищаю від зелених хвостиків, блендером роблю з неї пюре, додаю лимонний сік. Отримане пюре ставлю на вогонь і одразу додаю цукор, який попередньо змішав з пектином. Вінчиком розмішую цукор, поки пюре ледь тепле, і доводжу до кипіння суміш, добре і інтенсивно помішуючи вінчиком. Даю прокипіти хоча б хвилинку.
Додаю дольки персиків і ще прогріваю суміш до кипіння, тримаю ще потім 3-4 хвилини на вогні – щоб повністю добре прогрівся персик. Далі суміш перебиваю в однорідну масу, пробую на смак – при необхідності можна додати цукру чи лимонного соку, охолоджую. Наливаю у ємність і ставлю у морозилку. В мене заморозка зайняла приблизно 6-7 годин.
Поки суміш заморожується, її треба помішувати – це для того, щоб вона не взялася одним шматком
Поки суміш заморожується, її треба помішувати, десь з 3-4 годинки. Це все для того, щоб суміш не взялася одним шматком. Коли все готово, можна ще раз швидко пробити суміш блендером – у чашці з горизонтальними лезами до однорідної консистенції. Після цього поставити в морозилку ще на пів години і далі смакувати.
Коментарі