Такого ви не куштували! Маринована черешня за рецептом від шефа

Ідеальна та небанальна страва для літнього пікніка

Як кухар з багаторічним досвідом, я часто раджу: завжди експериментуйте. Ось мені, наприклад, в сезон ягід прийшла ідея зробити смачний сендвіч з маринованою черешнею. Пропоную і вам приготувати цю смакоту, адже її можна використовувати не тільки в сендвічах, але й в салатах й інших стравах. До речі, так само можна маринувати і полуницю.

Інгредієнти для сендвічів

• білий хліб

• трішки вершкового масла

• крем сир або страчателла

• черешня без кісточок 300 г

Для холодного маринаду

• 20 г яблучного або винного оцту, можна лимонний сік

• 30 г цукру

• 200 г води

• 1 ст. ложка суміші 5 перців, декілька гвоздик та коріандр

Приготування

По-перше, треба очистити черешню від кісточок. По-друге, зробити холодний маринад – все змішати, спробувати на смак. Він має бути приємний, ледь кисленький і солодкуватий одночасно.

Баночку добре наповнюю черешнею, заливаю холодним маринадом і даю постояти 2-3 години. Думаю, ще для яскравості смаку маринад зі спеціями можна довести майже до кипіння і охолодити – тоді смак спецій буде більш насиченим. Ще можна використовувати за бажанням листя шавлії, чебрець або інші спеції, і рівень солодкості регулювати на свій смак.

Готую тости з білого хліба, нарізаю красиві ломтики, злегка змащую вершковим маслом з однієї сторони і запікаю під верхнім грилем на 220 градусах – швидко до рум'яності. Можна таке ж саме робити в тостері та використовувати, за бажанням, олію замість масла. Потім на тости намазую крем-сир або страчателлу, зверху кладу черешню, добре поливаю свіжим медом і смакую.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі