Так його готують в Одесі: простий рецепт неймовірного форшмаку
Подавайте його на цільнозерновому хлібчику із зеленою цибулею або січеною петрушкою. М-м-м, це фантастично смакує!
Для мене будь-яке місто в першу чергу запам'ятовується місцевою їжею. Зараз я часто згадую Одесу і море, а ще неймовірно смачний місцевий форшмак зі шматочком темного хліба і зеленою цибулькою зверху, м-м-м… Ну що, уявили, як це смачно? То давайте вже робити той легендарний одеський форшмак!
Інгредієнти
• 250 г філе оселедця
• 3 варених яйця
• 60 г мʼякоті хліба
• 60-70 г кислого зеленого яблука
• 75-80 г вершкового масла
• 40-50 г ріпчастої цибулі або біла частина від зеленої
Приготування
Секрет в тому, що тут можна брати навіть солоного і нежирного оселедця та зробити його більш ніжним та смачним.
Тож я очищаю оселедець на чисте філе без реберних кісточок, а ось дрібних, що в спинці, можна не боятись, – вони перекрутяться.
Якщо хліб занадто черствий, можна його трішечки замочити в молоці
Зачищаю яблука від шкірки, нарізаю на частини. І так роблю з цибулею та яйцем. Хліб зазвичай беру учорашній чи навіть ще старший, так само беру тільки м'якоть без скоринок. Якщо хліб занадто черствий, то можна його трішечки замочити молоком – 20-25 г на 20 хвилин.
Усі інгредієнти прокручуєте через мʼясорубку з дрібними отворами. Краще за все завантажувати все в перемішку – так краще буде утворюватись однорідна і соковита текстура.
Далі пробую і доводжу до смаку. Якщо потрібно, додаю сіль, обовʼязково – чорний мелений перець. Якщо яблуко було некисле і хочеться більш яскравого смаку, можна додати декілька крапель лимонного соку чи винного оцту.
Дайте охолонути в холодильнику і подавайте на хлібчику – я обожнюю цільнозерновий або азовський. Посипаю зеленою цибулею або січеною петрушкою. Знаю, що іноді додають відварну чи запечену картоплю, але мені щось з нею не дуже подобається.
Кількість додаткових інгредієнтів можна змінювати на свій смак та багато ще залежить від самого оселедця.
Коментарі