Так його готують в Одесі: простий рецепт неймовірного форшмаку

Подавайте його на цільнозерновому хлібчику із зеленою цибулею або січеною петрушкою. М-м-м, це фантастично смакує!

Для мене будь-яке місто в першу чергу запам'ятовується місцевою їжею. Зараз я часто згадую Одесу і море, а ще неймовірно смачний місцевий форшмак зі шматочком темного хліба і зеленою цибулькою зверху, м-м-м… Ну що, уявили, як це смачно? То давайте вже робити той легендарний одеський форшмак!

Інгредієнти

• 250 г філе оселедця

• 3 варених яйця

• 60 г мʼякоті хліба

• 60-70 г кислого зеленого яблука

• 75-80 г вершкового масла

• 40-50 г ріпчастої цибулі або біла частина від зеленої

Приготування

Секрет в тому, що тут можна брати навіть солоного і нежирного оселедця та зробити його більш ніжним та смачним.

Тож я очищаю оселедець на чисте філе без реберних кісточок, а ось дрібних, що в спинці, можна не боятись, – вони перекрутяться.

Якщо хліб занадто черствий, можна його трішечки замочити в молоці

Зачищаю яблука від шкірки, нарізаю на частини. І так роблю з цибулею та яйцем. Хліб зазвичай беру учорашній чи навіть ще старший, так само беру тільки м'якоть без скоринок. Якщо хліб занадто черствий, то можна його трішечки замочити молоком – 20-25 г на 20 хвилин.

Усі інгредієнти прокручуєте через мʼясорубку з дрібними отворами. Краще за все завантажувати все в перемішку – так краще буде утворюватись однорідна і соковита текстура.

Далі пробую і доводжу до смаку. Якщо потрібно, додаю сіль, обовʼязково – чорний мелений перець. Якщо яблуко було некисле і хочеться більш яскравого смаку, можна додати декілька крапель лимонного соку чи винного оцту.

Дайте охолонути в холодильнику і подавайте на хлібчику – я обожнюю цільнозерновий або азовський. Посипаю зеленою цибулею або січеною петрушкою. Знаю, що іноді додають відварну чи запечену картоплю, але мені щось з нею не дуже подобається.

Кількість додаткових інгредієнтів можна змінювати на свій смак та багато ще залежить від самого оселедця.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі