Найсмачніший літній суп за 15 хвилин. Готуємо зелений гаспачо

Ви точно пробували класичний іспанський томатний суп гаспачо. Я пропоную його оновлену версію

Зелений гаспачо – це ніжний літній суп, який варто спробувати, бо він неймовірно смачний. До того ж, дуже швидко готується!

Інгредієнти

• 440 г жовтих томатів

• 80 г листя шпинату

• 80 г жовтих або зелених перців

• 130 г молодих огіркіі

• 15 г часнику конфі

• 25 г оливкової олії

• 10 г лимонного соку

• сіль

На гарнір

• редис

• огірок

• половинка моцарели бурата

• зелень цибулі або петрушки

Приготування

Томати надрізаю з одного боку і видаляю плодоніжку, бланшую в окропі 25 секунд, одразу кладу в воду з льодом, а як охолоне – знімаю шкірку.

Перець жовтий або зелений очищаю від шкірки просто "економкою".

Шпинат беру тільки листя і промиваю.

Ріжу огірок зі шкіркою, якщо ніжна, або очищаю, коли старуваті.

Часник конфі – це або печений в духовці у фользі 40 хвилин, або стільки ж часу томлений в олії 90 г

Часник конфі – це або печений в духовці у фользі 40 хвилин, або стільки ж часу томлений в олії 90 г.

Усі овочі поміщаю у чашу блендера, додаю листя шпинату, оливкову олію та все дуже добре подрібнюю в однорідну масу. Додаю сіль, лимонний сік та доводжу до смаку!

Потім проціджую через сито, щоб залишилась тільки ніжна частина супу, ставлю у холодильний, щоб він був дуже холодний.

У тарілку нарізаю дрібненько гарнір – спочатку редис, огірок, можна навіть стебла селери, наливаю суп, а зверху на гарнір кладу половинку моцарели або бурати, можна брати і сир страчателла – це ну дуже смачно!

Якщо хочете трішки густішого супу, додайте до рецепту трішки мʼякоті хліба.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі