Найсмачніший літній суп за 15 хвилин. Готуємо зелений гаспачо
Ви точно пробували класичний іспанський томатний суп гаспачо. Я пропоную його оновлену версію
Зелений гаспачо – це ніжний літній суп, який варто спробувати, бо він неймовірно смачний. До того ж, дуже швидко готується!
Інгредієнти
• 440 г жовтих томатів
• 80 г листя шпинату
• 80 г жовтих або зелених перців
• 130 г молодих огіркіі
• 15 г часнику конфі
• 25 г оливкової олії
• 10 г лимонного соку
• сіль
На гарнір
• редис
• огірок
• половинка моцарели бурата
• зелень цибулі або петрушки
Приготування
Томати надрізаю з одного боку і видаляю плодоніжку, бланшую в окропі 25 секунд, одразу кладу в воду з льодом, а як охолоне – знімаю шкірку.
Перець жовтий або зелений очищаю від шкірки просто "економкою".
Шпинат беру тільки листя і промиваю.
Ріжу огірок зі шкіркою, якщо ніжна, або очищаю, коли старуваті.
Часник конфі – це або печений в духовці у фользі 40 хвилин, або стільки ж часу томлений в олії 90 г
Часник конфі – це або печений в духовці у фользі 40 хвилин, або стільки ж часу томлений в олії 90 г.
Усі овочі поміщаю у чашу блендера, додаю листя шпинату, оливкову олію та все дуже добре подрібнюю в однорідну масу. Додаю сіль, лимонний сік та доводжу до смаку!
Потім проціджую через сито, щоб залишилась тільки ніжна частина супу, ставлю у холодильний, щоб він був дуже холодний.
У тарілку нарізаю дрібненько гарнір – спочатку редис, огірок, можна навіть стебла селери, наливаю суп, а зверху на гарнір кладу половинку моцарели або бурати, можна брати і сир страчателла – це ну дуже смачно!
Якщо хочете трішки густішого супу, додайте до рецепту трішки мʼякоті хліба.
Коментарі