Обожнюю такі ласощі! Готуємо неймовірну смакоту

На глазур ви можете брати й білий шоколад, в такому випадку його краще розбавляти какао-маслом і трішки рослинним

Домашній глазурований сирок. Я обожнюю такі ласощі, бо це легко, смачно і діти будуть в захваті. Та й дорослі посмакують!

Базова начинка для сирків:

- 300 г кисломолочного сиру

- 50 г сметана 25% або вершки 33%

- 30 г вершкового масла

- 60 г цукру

- 5 г ванільного цукру

Для базової глазурі:

- 150 г чорного шоколаду

- 75 г вершкового масла 82% (вершкове масло можна замінити кокосовим або какао-маслом. Або замінити 30 г масла на рослинну олію - краще, звісно, виноградні кісточки, в такому випадку глазур буде мʼякішою)

- Можна додатково використовувати горішки, кокосову стружку.

Готуємо сиркову масу:

- Беремо хороший зерновий сир - ось тут важливо щоб він не був сухим, або щільними грудочками (я обирав Добра Ферма або Своє)

- Додаю сметану, вершкове масло та увесь цукор і занурювальним блендером все перебиваю до кремової шовковистої маси.

- Суміш не повинна бути занадто рідкою, тому слідкуйте за вологістю сира.

- Масу викладаю у формочки, або через кондитерський мішок викладаю на маленьке деко у вигляді "сирочків" 😉, одразу вставляю з одного боку половинку палички або зубочистку і заморожую.

- Якщо маса рідкувата - додайте кокосову стружку. Буде і смачно, і вона всотує надлишкову вологу.

Діставши сирки з морозилки, швидко занурюю їх у теплий шоколад

Окремо готую глазур на водяній бані, або акуратно в мікрохвильовій печі (по 30 сек). Розігріваю шоколад та масло, все перемішую до однорідної консистенції, переміщую у стакан. Так буде комфортніше занурювати сирки і якщо є бажання - додаю ще горішки, поп-корн тощо.

Діставши сирки з морозилки, швидко занурюю їх у теплий шоколад, викладаю на застелене плівкою або пергаментом деко та даю "відійти". І готово!

На глазур ви можете брати й білий шоколад, в такому випадку його краще розбавляти какао-маслом і трішки рослинним, щоб шар шоколаду був тоненьким. А зверху поки не застигло - посипайте сухою малиною.

Мммм.... смакота!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі