Обожнюю такі ласощі! Готуємо неймовірну смакоту
На глазур ви можете брати й білий шоколад, в такому випадку його краще розбавляти какао-маслом і трішки рослинним
Домашній глазурований сирок. Я обожнюю такі ласощі, бо це легко, смачно і діти будуть в захваті. Та й дорослі посмакують!
Базова начинка для сирків:
- 300 г кисломолочного сиру
- 50 г сметана 25% або вершки 33%
- 30 г вершкового масла
- 60 г цукру
- 5 г ванільного цукру
Для базової глазурі:
- 150 г чорного шоколаду
- 75 г вершкового масла 82% (вершкове масло можна замінити кокосовим або какао-маслом. Або замінити 30 г масла на рослинну олію - краще, звісно, виноградні кісточки, в такому випадку глазур буде мʼякішою)
- Можна додатково використовувати горішки, кокосову стружку.
Готуємо сиркову масу:
- Беремо хороший зерновий сир - ось тут важливо щоб він не був сухим, або щільними грудочками (я обирав Добра Ферма або Своє)
- Додаю сметану, вершкове масло та увесь цукор і занурювальним блендером все перебиваю до кремової шовковистої маси.
- Суміш не повинна бути занадто рідкою, тому слідкуйте за вологістю сира.
- Масу викладаю у формочки, або через кондитерський мішок викладаю на маленьке деко у вигляді "сирочків" 😉, одразу вставляю з одного боку половинку палички або зубочистку і заморожую.
- Якщо маса рідкувата - додайте кокосову стружку. Буде і смачно, і вона всотує надлишкову вологу.
Діставши сирки з морозилки, швидко занурюю їх у теплий шоколад
Окремо готую глазур на водяній бані, або акуратно в мікрохвильовій печі (по 30 сек). Розігріваю шоколад та масло, все перемішую до однорідної консистенції, переміщую у стакан. Так буде комфортніше занурювати сирки і якщо є бажання - додаю ще горішки, поп-корн тощо.
Діставши сирки з морозилки, швидко занурюю їх у теплий шоколад, викладаю на застелене плівкою або пергаментом деко та даю "відійти". І готово!
На глазур ви можете брати й білий шоколад, в такому випадку його краще розбавляти какао-маслом і трішки рослинним, щоб шар шоколаду був тоненьким. А зверху поки не застигло - посипайте сухою малиною.
Мммм.... смакота!
Коментарі