Встигніть, поки сезон. Салат із спаржі з секретною заправкою

Куштували сиру спаржу? Якщо ні, ви багато втратили

Аспарагус, який ми звикли називати спаржею, корисний та смачний навіть сирим – особливо це стосується фіолетового сорту. Спаржа надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат. Кінчики я трішки обрізав, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок!

Головне у салаті – заправка, тож я ділюся своєю знахідкою.

Малинова заправка

• 15 г малинового оцту

• 30 г зернової гірчиці

• 25 г меду

• 100 г олії

• 15 г олії смаженого кунжуту

• 2 г солі

Приготування

Усе, окрім олії, змішати вінчиком. Потім тоненькою цівкою додати усю олію, інтенсивно помішуючи соус вінчиком. До речі, така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів. Якщо не знайшли малиновий оцет (а я раджу це зробити), можна взяти винний, а в рецепт додайте пюре свіжомороженої малини.

Сам салат збирати можна з будь-чого, що у вас є:

• спаржа

• зелений горошок

• томати

• червона цибуля

• болгарський перець

• смажений фундук

• зелень петрушки чи кінзи

За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салату – фантазуйте. Буде смачно!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі