Встигніть, поки сезон. Салат із спаржі з секретною заправкою
Куштували сиру спаржу? Якщо ні, ви багато втратили
Аспарагус, який ми звикли називати спаржею, корисний та смачний навіть сирим – особливо це стосується фіолетового сорту. Спаржа надзвичайно багата вітамінами та мінералами, тому найкраще зробити з сирої спаржі салат. Кінчики я трішки обрізав, як і тонку шкірочку, яка заважає насолоджуватись приємним солодким смаком, що нагадує молодий зелений горошок!
Головне у салаті – заправка, тож я ділюся своєю знахідкою.
Малинова заправка
• 15 г малинового оцту
• 30 г зернової гірчиці
• 25 г меду
• 100 г олії
• 15 г олії смаженого кунжуту
• 2 г солі
Приготування
Усе, окрім олії, змішати вінчиком. Потім тоненькою цівкою додати усю олію, інтенсивно помішуючи соус вінчиком. До речі, така заправка може стояти у холодильнику декілька тижнів. Якщо не знайшли малиновий оцет (а я раджу це зробити), можна взяти винний, а в рецепт додайте пюре свіжомороженої малини.
Сам салат збирати можна з будь-чого, що у вас є:
• спаржа
• зелений горошок
• томати
• червона цибуля
• болгарський перець
• смажений фундук
• зелень петрушки чи кінзи
За бажанням додавайте пармезан або змінюйте інгредієнти на запечений батат, молоду моркву, топінамбур або навіть молодий буряк, додавайте більше листя салату – фантазуйте. Буде смачно!
Коментарі