Потіште рідних смачненьким! Готуємо шарлотку з манкою

Цей рецепт такий простий, що впорається навіть дитина

Моя бабуся мала багато худоби, і звісно, в неї завжди було домашнє молоко. Тому багато страв вона готувала на домашньому кисляку. Як добре, що зараз є ложковий кефір, який нагадує мені моє дитинство. Він ідеально підходить для приготування цієї шарлотки, а знайти його можно майже в кожному супермаркеті. Тож готуємо домашню шарлотку з яблуками!

Інгредієнти

• 200 г ложкового кефіру

• 1 велике або 2 маленьких яйця

• 140 г манки

• 120 г борошна

• 190 г цукру

• 10 г ванільного цукру

• 8 г розпушувача

• 800 г яблук голден

• 35 г олії

трошки кориці

Приготування

Кефір треба перемішати, і він стане як звичайний. Потім додаємо цукор, манку та яйця, перемішуємо і залишаємо на 30 хвилин, щоб манка настоялася. За пів години додаємо борошно з розпушувачем та рослинну олію або вершкове масло.

А поки кефір з манкою відпочивають, почистьте яблука й дрібненько наріжте їх – краще кубиком. Для шарлотки беріть сорт яблук голден або червоні сорти, м'якенькі за консистенцією. До нарізаних яблук можна для смаку додати корицю або навіть цедру цитрусових

Коли тісто готове, додайте в нього яблука. Їх буде багато, не хвилюйтесь! Добре все це перемішайте і покладіть у форму (в мене вона діаметром 26 см) з пергаментом. Якщо немає форми – беріть пательню. До речі, пергамент не забудьте змастити олією!

Випікаємо при температурі 180 градусів 40-45 хвилин. І все – смачнюща шарлотка готова!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі