Київська перепічка. Найпростіший рецепт легендарного стрітфуду
Наче звичайна сосиска у тісті, але як же це смачно!
Ті, хто хоча би кілька разів відвідував столицю, стовідсотково знають смак легендарного стрітфуду – київської перепічки. Здається, що її не так просто приготувати, але ні: я даю вам найпростіший рецепт без заварювання і яєць. І декілька порад, які допоможуть приготувати ідеальну перепічку. Перша: дуже зручно викладати сформовані перепічки на маленькі шматочки пергаменту. Тоді їх легше відправляти до фритюру. Друга порада: не робіть тісто занадто рідким – воно прилипає до поверхні і вбирає багато жиру під час смаження. Дуже густе тісто не буде пухким і соковитим. Третя: обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням. І, нарешті, четверта: температура на вашій кухні має бути 25°C і вище, не повинно бути протягів. Вам може стати в пригоді духовка зі склянкою окропу.
Інгредієнти
• 350 г теплої води
• 35-40 г цукру
• 8-10 г сухих дріжджів
• 520-540 г борошна
• 10 г солі
• олія для фрітюру
• 13-14 сосисок
Приготування
У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор і дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви могли впевнитися в тому, що дріжджі активні – це важливо.
Далі додаємо просіяне борошно, сіль та замішуємо тісто. Мені знадобилося 520 г борошна, щоб отримати мʼякеньке тісто, яке ще може трішечки прилипати до рук. У вас може піти більше борошна – це залежить від його якості.
Залишив тісто в теплому місці на годинку, щоб воно піднялося. Даля обім'яв його і сформував 13-14 шматочків по 70 грамів. Надав сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.
Сосиски краще дістати заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури
Сосиски я дістав заздалегідь – вони повинні бути кімнатної температури. Загорнув сосиски в тісто, добре звів краї, як на вареники. І знову відставив уже сформовані перепічки у тепле місце, щоб вони підійшли приблизно у 2,5 рази.
Тим часом я підготував олію без запаху, довів її до 180 градусів. Якщо ж у вас ще немає термометра – киньте шматочок тіста у олію і перевірте, як він буде смажитися. Обережно знімаю сиру перепичку і кладу в олію. Обсмажую орієнтовно по одній хвилині з кожного боку до красивого румяного кольору. Виймаю перепічку на паперовий рушничок, який забере зайвий жир.
Коментарі