Мінімум інгредієнтів, максимум смаку. Готуємо пончики з кефіру

Цю випічку ще називать вергунами – їх обожнюють і дорослі, і діти

Коли хочеться чимось смачним похрумтіти, а під руками обмаль інгредієнтів та й часу небагато – спробуйте цю смакоту!

Інгредієнти

250 г ложкового (густого) кефіру

1 жовток (за бажанням)

40-45 г цукру

ванільний цукор чи цедра цитруса

маленька дрібка солі

6 г соди чи розпушувача

3 г лимонного соку

15 г рослинної олії або теплого вершкового масла

325 г борошна

олія для смажіння

цукрова пудра

Приготування

У миску наливаю кефір, додаю цукор, жовток (без нього теж можна), сіль, олію або тепле масло, декілька крапель лимонного соку і перемішую вінчиком.

Додаю борошно, змішане з содою чи розпушувачем, і замішую тісто. Воно виходить дуже ніжним і дуже липким, але не лякайтесь – це запорука ніжності виробів! Змастіть руки та стіл рослинною олією і домісіть тісто. Накрийте його рушником чи плівкою і дайте постояти 10-15 хвилин, щоб клейковина набухла, тоді тісто стане трошки плотнішим.

Розкатайте тісто товщиною приблизно 4 мм, дайте так постояти декілька хвилин і наріжте формочкою бублики. Отвір в середині допомагає гарно просмажитись.

Окремо нагрійте олію для смажіння. Зробіть середній вогонь – я користувавсь 6 з 9. Тут маленький вогонь – наш секрет. Велика температура не дасть тісту стати пористим. Смажимо з двох сторін до готовності – я смажив приблизно до півтори хвилини на одній стороні. Готові вироби посипаю цукровою пудрою і смакую! Додатковими ароматизаторами можуть бути ванілін, цедра цитрусових і навіть кориця.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі