Сім простих дій, які допоможуть впоратися зі стресом

Спробуйте розпочати вже сьогодні – і за кілька тижнів ваше самопочуття покращиться

Враховуючи ситуацію в країні та в інформаційному полі, важливо не забувати приділяти час собі та відновлювати свої внутрішні ресурси. Саме це допоможе залишатися в тонусі, що в свою чергу позитивно вплине на якість вашого життя.

Отже, щоб щодня почуватися хоч трохи краще, спробуйте:

– посміхатися на початку дня. Саме ви налаштовуєте маршрут та напрямок процесів. І якщо перше, що буде на вашому обличчі, – посмішка, то через це скорочення мімічних м'язів ваш організм згадає стан легкості та щастя, і ви почнете свій день з позитиву.

– пити склянку теплої води. Це обов'язково! Запускає шлунково-кишковий тракт, "змиває" всі внутрішні токсини, що накопичилися за ніч, і дає організму знак, що ви прокинулися.

– займатися фізичною активністю. Неодмінно приділяйте час будь-якому спорту, який приносить вам задоволення. Це може бути біг, прогулянка, танці, йога. Ви будете не тільки з гарним настроєм, а й у чудовій формі.

– складати план на день. Вранці напишіть список справ, які ви плануєте виконати протягом дня. Маючи під рукою чек-лист, ви не турбуватиметеся і без поспіху виконаєте задумане, звіряючись із планом. Він важливий і потрібен, якщо йдеться про плідний робочий день, коли ви маєте зробити десятки справ.

– стежити за харчуванням. Це ваша база. Важливо забезпечити свій організм необхідним набором білків, вуглеводів та жирів. Харчуйтеся повноцінно – тричі на день. І не забувайте пити мінімальну кількість води – 2 л.

– відпочивайте після робочого дня. Працюйте продуктивно – обовʼязково виділіть час для відпочинку після виконання справ, щоби абстрагуватися, перезавантажитися. До відпочинку відноситься соціальне спілкування, заходи, спрямовані на розвиток, де ви можете переключитися з вашої звичайної діяльності на щось нове. Експериментуйте, щоб знайти активність, яка найкраще відволіче від проблем та подарує новий досвід.

– якісно спати. Приділяйте сну від 7 до 10 годин залежно від того, наскільки ваш організм втомився і потребує відновлення. Сон нам потрібний для того, щоб вироблявся мелатонін, який забезпечує функціонування різних систем організму.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі