Що робити, якщо побут вбив пристрасть: пʼять порад

Секс потребує точнісінько такої ж уваги, як і інші елементи здорових стосунків

За статистикою, 5% відсотків українців займаються сексом щодня. Ще 20% кохаються двічі на тиждень. 30% пощастило менше – вони насолоджуються сексом з партнером лише раз на місяць. Ділюсь порадами, як покращити статистику сексуального життя та вирішити наявні проблеми.

У більшості пар градус пристрасті зменшується з роками: на зміну бурхливим часам приходить емоційний штиль, коли секс опускається в списку життєвих пріоритетів все нижче й нижче. Партнери рідко кохаються, але продовжують удавати (як для всіх, так і для себе), що з інтимним життям у них все гаразд. Звісно, така ситуація може влаштовувати обох, але більшість все ж сподіваються, що секс повернеться в їхнє життя. Головне, що потрібно зрозуміти: якщо замовчувати проблеми і нічого не робити для їх вирішення – цього ніколи не станеться. Секс потребує точнісінько такої ж уваги, як і інші елементи здорових стосунків. Знову відчути потяг і опинитись з коханою людиною у ліжку можна лише тоді, коли ви почнете робити кроки у потрібному напрямку.

Якщо у стосунках існує певний дискомфорт або проблеми – мовчки їх не вирішиш

Говоріть про секс

Не обмежуйте своє спілкування розмовами про шопінг, погоду або обговоренням скандалів у соцмережах. Водночас не варто говорити про секс як проблему. Дайте собі відповідь на наступні питання: "Чого партнер хоче від життя?", "Чи має він сексуальні фантазії?", "Від чого отримує найбільше задоволення?". Про власні потреби й бажання теж не бійтесь казати. Якщо вам потрібна більш тривала прелюдія – скажіть про це. Хочете спробувати щось новеньке? Озвучте своє бажання. Важливо, щоб секс був присутній у переліку актуальних для вас тем і не сприймався, як щось другорядне. Запам'ятайте: мовчання – це відсутність бажаного результату. Якщо у стосунках існує певний дискомфорт або проблеми – мовчки їх не вирішиш.

Грайте в сексуальні ігри

Щоб налаштуватись на сексуальну хвилю та створити еротичний вайб у стосунках, протягом тижня фліртуйте та грайте в еротичні ігри. Є лише одне правило: ігри не мають завершуватись сексом. Протримайтесь так тиждень і ви краще пізнаєте партнера, а він – вас. Тому пестіть одне одного, цілуйте, створюйте еротичні ситуації… Це може бути комплект еротичної білизни, буцімто випадково забутий на ліжку. Свічки та романтична музика у спальні. Викликати бажання може спільний перегляд еротичного фільму або вивчення асортименту секс-шопу в інтернеті. Розповідаючи або принаймні натякаючи на свої потреби, ви робите перший крок до їх реалізації.

Іноді бажання займатися сексом вбивають зовсім буденні речі – наприклад, піжама з Мікі Маусом

Боротьба з перешкодами

Іноді бажання займатися сексом вбивають зовсім буденні речі. Наприклад, у когось зникає еротичний настрій, бо партнер не любить приймати ввечері душ. Хтось вважає асексуальною піжаму коханої людини, на якій зображений Мікі Маус. Цей перелік можна продовжувати, й у нього потраплять зовсім несподівані речі. Розкидані по кімнаті брудні шкарпетки, недоглянуті нігті, навіть холодні ноги партнера! На щастя, якщо відверто поговорити про все, що вам не подобається, перешкоди можна усунути. Головне – не ображатись і з розумінням сприймати побажання одне одного.

Погоджуйтесь на експерименти

Чудовий спосіб повернути секс у стосунки – спробувати щось новеньке. Експериментуйте у ліжку. Якщо партнер запропонує вам рольову гру з перевдяганням у поліціянта або використання сексуальних гаджетів, не треба одразу відмовлятись із обуренням: "Невже я тебе більше не влаштовую?" Сприймайте секс як гру, у яку грають двоє. До того ж навіть невдалий експеримент здатний подарувати вам нові емоції або принаймні посмішку, коли ви будете про нього згадувати.

Не тягніть до спальні роботу або сварки. Ця кімната має асоціюватись у вас лише з задоволенням та відпочинком

Місце для сексу

Ваша спальня – це місце для кохання та відпочинку. Тож не тягніть до неї роботу або сварки. Ця кімната має асоціюватись у вас лише з задоволенням. Звільніть спальню від усього, що відволікає від насолоди – робочого ноутбука чи смартфона, вимкніть телевізор з новинами, які не дають розслабитися. Це місце лише для еротичних забавок та сну. Варто нагадати, що діти не повинні ночувати в ліжку батьків. Це лише ваша територія. Додам, обмежуватися лише домівкою не варто. Часом нове місце – наприклад, номер у готелі або гостьовий будиночок біля оселі друзів – просто створені для сексу. Не відмовляйтесь від нових вражень.

Спеціально для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі