Шкідливі та викликають звикання? Спростовую міфи про відеоігри

Чи правда, що геймери – це майже наркомани?

Сьогодні спробуємо спростувати кілька популярних міфів про відеоігри.

Існує стереотип, що відеоігри досить небезпечна розвага. Батьки хвилюються, що через ігри їхні діти втратять соціальні навички та зацікавленість навчанням. Разом з тим, дорослих лякають залежністю. Звичайно, зловживання будь-чим, навіть здоровим харчуванням та спортом може бути шкідливим, і відеоігри – не виключення. Та якщо говорити загалом про це хобі, більшість міфів навколо нього – не актуальні.

Всі геймери – залежні. Ні. Понад 2 мільярди людей у ​​всьому світі регулярно грають у відеоігри. Разом з тим, саме залежними стають не більше 3% геймерів, а за деякими оцінками – лише 1%.

Ігрозалежність включена до Міжнародної класифікації хвороб. Так. Але одразу зауважу, що мета включення ігрового розладу в МКХ полягає в тому, щоб привернути більше уваги до проблеми лікування тих, хто страждає через надмірну залежність від технологій (не лише ігор).

Річ у тім, що раніше пацієнти з подібними розладами мали проблеми з пошуком лікування, яке б покривалося страхуванням. Також у ВООЗ наголошують, що ігровий розлад вражає лише невелику частину людей.

Через відеоігри ми гірше приймаємо рішення в реальному житті. Ні. Згідно з дослідженням Університету Рочестера, екшн-ігри тренують мозок гравця приймати швидші рішення без втрати точності.

Ігри роблять нас менш уважними. Ні. У 2007-му було проведено досить цікаве дослідження серед хірургів. Воно виявило прямий зв'язок між навичками гри і навичками лапароскопічної хірургії. Лікарі, які проводили принаймні три години на тиждень за відеоіграми, робили приблизно на 37% менше помилок під час операції та виконували завдання на 27% швидше, ніж хірурги, які не грали.

Через відеоігри ми гірше навчаємося. Ні. Згідно з дослідженнями 2015-го люди, які регулярно грають у відеоігри, краще сприймають візуальні дані, відповідно, швидше навчаються. Вони також більш стійкі до перцептивних перешкод, і тому здатні вчитися протягом більш тривалого періоду часу в оточенні, що відвертає увагу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі