Рецепт рибної запіканки, яку будуть їсти навіть діти
Мінтай – недорога, але дуже поживна та смачна риба. Треба лише її правильно приготувати
Знаю, діти не люблять їсти рибу й цвітну капусту. Але якщо ви приготуєте її за моїм рецептом, то будьте впевнені – їстимуть навіть найвибагливіші вередуни. Минтай – це дика риба сімейства тріскових. Він нежирний, але цінний своїм природним походженням і тим, що це дуже дієтична риба, яку можна їсти практично всім.
Інгредієнти
– 800 г замороженого минтаю;
– 1200 г цілої цвітної капусти (чистих суцвіть приблизно 900-950 г);
– 500 г молока;
– 100 г вершків;
– 40 г борошна;
– 50 г вершкового масла;
– 150+50 г сиру чеддер за бажанням;
– мускатний горіх, сіль.
Приготування
Варто заздалегідь перекласти минтай з морозилки у холодильник. Коли розморозиться, дістаньте з пачки, вичавите надлишкову воду, виріжте кісточки.
У сотейнику розтопіть масло, додайте муку і смажте її до побіління. Потім відставте охолонути й перемішуйте.
Нагрійте молоко у каструлі, змішайте вершки та обсмажене борошно з маслом і додайте у майже кипляче молоко. Інтенсивно перемішуючи, доведіть суміш до кипіння.
Додайте приблизно 4 г солі та мелений мускатний горіх.
Прямо у гарячу суміш добре натріть сир, а потім перемішуйте, поки він не розтане.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття та відваріть у підсоленій воді 2-3 хвилини з моменту закипання (капуста має бути злегка сира в середині).
У місткість на дно даю трохи соусу, потім кладу підсоленій і перчений минтай (можна додати ще улюблені трави). А на минтай кладу капусту – і зверху знову соус.
За бажанням можна зверху дати також трохи сиру!
Запікаю при температурі 185 градусів до рум'яної скоринки, орієнтовно 20-25 хвилин. Смачного! Зауважу: їли навіть балувані дорослі.
Коментарі