Рецепт рибної запіканки, яку будуть їсти навіть діти

Мінтай – недорога, але дуже поживна та смачна риба. Треба лише її правильно приготувати

Знаю, діти не люблять їсти рибу й цвітну капусту. Але якщо ви приготуєте її за моїм рецептом, то будьте впевнені – їстимуть навіть найвибагливіші вередуни. Минтай – це дика риба сімейства тріскових. Він нежирний, але цінний своїм природним походженням і тим, що це дуже дієтична риба, яку можна їсти практично всім.

Інгредієнти

– 800 г замороженого минтаю;

– 1200 г цілої цвітної капусти (чистих суцвіть приблизно 900-950 г);

– 500 г молока;

– 100 г вершків;

– 40 г борошна;

– 50 г вершкового масла;

– 150+50 г сиру чеддер за бажанням;

– мускатний горіх, сіль.

Приготування

Варто заздалегідь перекласти минтай з морозилки у холодильник. Коли розморозиться, дістаньте з пачки, вичавите надлишкову воду, виріжте кісточки.

У сотейнику розтопіть масло, додайте муку і смажте її до побіління. Потім відставте охолонути й перемішуйте.

Нагрійте молоко у каструлі, змішайте вершки та обсмажене борошно з маслом і додайте у майже кипляче молоко. Інтенсивно перемішуючи, доведіть суміш до кипіння.

Додайте приблизно 4 г солі та мелений мускатний горіх.

Прямо у гарячу суміш добре натріть сир, а потім перемішуйте, поки він не розтане.

Цвітну капусту розберіть на суцвіття та відваріть у підсоленій воді 2-3 хвилини з моменту закипання (капуста має бути злегка сира в середині).

У місткість на дно даю трохи соусу, потім кладу підсоленій і перчений минтай (можна додати ще улюблені трави). А на минтай кладу капусту – і зверху знову соус.

За бажанням можна зверху дати також трохи сиру!

Запікаю при температурі 185 градусів до рум'яної скоринки, орієнтовно 20-25 хвилин. Смачного! Зауважу: їли навіть балувані дорослі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі