Три секрети ідеальних сирників від шефа
Правильний сир та мій перевірений роками рецепт – і у вас точно вийде!
Ті самі сирники, які ми всі любимо з дитинства та про які ви продовжуєте запитувати. Відкриваю свої секрети! Перший: важливий хороший сир (творог) 9-12% жирності, найбільш схожий на домашній, тільки він повинен бути сухим. Сир у нас їдять і люблять, але частіше за все він трохи "недоварений", щоб був соковитий і ніжний. Для мене поки кілька марок годиться: "Своє", "Яготинський", "Азорель", "Білоцерківський".
Другий секрет: будь-який сир треба віджимати від зайвої вологи. Робимо це через рушник, звичайний або вафельний. Я ще готував ульотні сирники з сиру, що зроблений з топленого молока. Пастоподібний сир, на мій погляд, взагалі не передає той самий бабусин сирник – мені потрібні "грудочки", текстура.
Ще один, третій секрет: не перемішувати сирники дуже довго. Змішали швидко, сформували кульки, обваляти в борошні і обтрусили від зайвого – і вперед, смажити!
Інгредієнти
300 г сиру (віджатого)
1 жовток (або пів яйця)
35-45 г цукру (2 ст. ложки)
25-30 г борошна (столова ложка з горою). Знадобиться ще стільки ж на підпил
Ваніль або ванільний цукор за смаком
Приготування
Змішати сир, жовток і цукор виделкою, додати борошно, ще раз перемішати. Викласти на дошку або стіл, де вже є борошно. Сформувати "ковбаску", нарізати ножем на "шайби", з них сформувати кульки і вже за допомогою тупої частини ножа сформувати сирники. Обсмажити з двох сторін до рум'яної скоринки, потім запекти в духовці – 5-7 хвилин на 190 градусів. Або можна зменшити вогонь і досмажити ще по одному разу з усіх боків вже під кришкою. В останньому випадку не робіть сирники дуже товстими – вони повинні просмажитись. Подаємо з тим, що ми любимо, – сметаною, варенням .... або згущеним молоком!
Коментарі