Поради, як не впасти в депресію від стрічки новин

Новини виснажують наше фізичне та емоційне здоров'я. Тому важливо дбати про інформаційну гігієну

Сьогодні я б хотів би поділитися порадами щодо інформаційної гігієни. Річ у тім, що перевантаження новинами має вагомий вплив на наше фізичне та емоційне здоров'я.

Коли ми отримуємо інформацію, що нас шокує, часто "приміряємо" на себе образ постраждалого, й це може спричинити більшу травму, ніж сама подія. Тому в такі моменти варто зосередитися на тому, щоб вийти з цього стану. Для цього огляньте свою кімнату, подивіться, де саме ви знаходитесь, які звуки чуєте тощо.

Розуміння того, що винні будуть покарані, може морально підтримати нас

Пам'ятайте, винних буде покарано. І покарання буде суворим. Велика кількість новин під час війни викликає в нас цілий спектр емоцій – від люті до апатії. Та розуміння того, що винні будуть покарані, може морально підтримати нас.

Допомагайте іншим. Коли ми допомагаємо та можемо бути корисними, наш мозок змінює фокус уваги на конкретну справу. Історії про багатозадачність мозку – міф, тож якщо ви зосереджені на допомозі, він автоматично перемикається з негативних думок.

Щоб мінімізувати ризики депресії, варто уникати ізоляції та більше знаходитись серед людей. Тому спілкуйтеся, знайомтеся, проводьте час із близькими та родиною.

Наразі складно перестати постійно оновлювати стрічку новин, але якщо відчуваєте, що вони мають на вас великий вплив, – зробіть перерву

Влаштуйте собі перерву від новин. Так, наразі складно перестати постійно оновлювати стрічку новин, але якщо відчуваєте, що вони мають на вас великий вплив, демотивують тощо – зробіть перерву. Ви зможете пізніше все прочитати, але лише тоді, коли будете готові фізично і психологічно.

Виділяйте час на відпочинок, привчіть себе вимикати смартфон, коли їсте чи готуєтесь до сну. Навіть невеликі інформаційні перерви — велика користь для здоров'я.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі