Соковиті та з хрумкою скоринкою. Готуємо солоні сирники
Я використовую у приготуванні вівсяне борошно, але можна брати і звичайне
На цей рецепт солоних сирників мене минулого року надихнула подруга, яка обожнює корисні сніданки. Сирники виходять надзвичайно соковиті, із хрумкою скоринкою. Мені здається, що вони будуть неймовірно смакувати з лососем та сметаною.
Інгредієнти
300 г домашнього сиру (творог)
1 яйце
100 г петрушки
100 г шпинат
сіль
свіжий тім'ян
35 г вівсяного борошна
олія для смаження
Приготування
Творог треба добре віджати через рушник або марлю – там завжди є надлишкова волога, а вона нам не потрібна.
Петрушку і шпинат ретельно мию, видаляю стовбури – великі стебла, і саму зелень бланшую, тобто заливаю окропом, одразу ж виливаю на сито, даю охолонути і добре віджимаю від вологи. Цим я ще раз видаляю з неї надлишкову вологу. Доречі, замість шпинату можна брати звичайний кріп.
Далі добре подрібнюю зелень разом з яйцем у блендері.
Потім змішую у мисці усі інгредієнти – домашній сир, сіль, зелень з яйцем, вівсяне борошно. Формую кульки, на вівсяному ж борошні формую з них сирники.
На невеликому вогні підсмажую їх з кожного боку до румʼяної скоринки, накриваю кришкою і ще раз підсмажую з кожної сторони.
До речі, за бажанням ви можете брати і звичайне борошно – з ним теж виходить смачно.
Коментарі