Смак літа. Готуємо гаспачо з полуницею

Здається, що часник, оливкову олію, полуницю та хліб складно поєднати в одній страві. Але ви лише спробуйте!

Гаспачо з полуницею — це дуже смачно. Тож встигніть приготувати, поки сезон.

Інгредієнти

огірки без шкірки — 100 г;

томати без шкірки — 250 г;

полуниця — 220 г;

перець болгарський очищений — 70 г;

часник конфі (або свіжий) — 5 (1) г;

сіль — 3 г;

оливкова олія — 20-25 г;

м'якуш білого хліба — 50 г.

Приготування

Очищуємо огірки, томати та болгарський перець від шкірки. Надрізані томати просто заливаємо кип'ятком на 25 секунд — тоді шкірка легко знімається. Також не забуваємо зачистити полуницю.

До очищених овочів та полуниці додаємо часник, сіль, оливкову олію, м'якуш хліба. Дуже добре збиваємо все блендером.

До речі, можна використати запечений часник або ж конфі — томлений в рослинній олії протягом 1,5 години за температури 90-95℃. Тоді він втрачає гостроту та не впливає на підшлункову.

До гаспачо люблю ще додавати копчену паприку для пікантної нотки та винний або ж яблучний оцет (приблизно 12 г на цю порцію).

Всі інгредієнти супу мають бути холодними. До того ж готовий гаспачо потрібно поставити у холодне місце та подавати також холодним. Мені подобається, коли він густенький, тому лід я не використовую.

При подачі поливаю страву оливковою олією та додаю твердий і хрусткий гарнір. Сюди добре підійде свіжий огірок та полуниця, нарізані кубиками та збризнуті олією. Можна додати трохи кокосового цукру, щоб підсилити контраст між солодким та соленим. Полуничний гаспачо прикрашаю базиліком, мікрогріном або просто смакую зі свіженьким хлібом.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі