Як приготувати брауні "Чорний ліс"
З начинкою і без борошна
Брауні "Чорний ліс" – та ще й без борошна.
Інгредієнти:
150 г чорного шоколаду
75 г молочного шоколаду
100 г вершкового масла
40−45 г какао
3 середніх яйця
195 г цукру
4 г солі
Начинка:
300 г замороженої вишні
45 г цукру
8 г кукурудзяного крахмалю
5−10 г соку лимону або апельсину
Для збитих вершків:
200 г вершків
30 г цукру або цукрової пудри
цедра апельсину або лимону
Приготування:
На водяній бані розтоплюю шоколад разом з вершковим маслом. Щойно масло розтане, знімаю з плити, додаю какао та перемішую.
Окремо збиваю яйця разом з цукром у стійку піну і додаю їх у три прийоми до ледь теплої шоколадної суміші.
Солю і ставлю в холодне місце, щоб маса затверділа, бо суміш ще дуже рідка.
Коли суміш охолоне та стане тягучою, викладаю її на пергамент за допомогою ложки. У мене вийшло 20 майбутніх печеньок. Не хвилюйтеся через форму – все вирівнюється.
Ставлю в добре розігріту духовку (до 220 градусів) на 6 хвилин, максимум на 7. Можна використовувати тільки верхній нагрів. Додавати час не варто, але переконайтесь у правильності температурі.
Ще гаряче печиво трохи формую кільцем по колу, щоб воно було красивим і рівним, та залишаю його охолонути.
Готую начинку. Розморожену вишню викладаю на пательню та вмикаю середній вогонь. Потім додаю цукор, змішаний з крохмалем, та, постійно помішуючи, доводжу до кипіння і тримаю ще одну хвилину. Після чого відставляю охолонути, накривши плівкою, щоб вишні не підсохли.
Добре охолоджені вершки збиваю у стійку піну разом з цукром або цукровою пудрою та з цедрою для додаткового аромату.
Збираємо печиво
На нижню сторону охолодженого печива за допомогою кондитерського мішка по колу випускаю збиті вершки. А в середину викладаю вишню та накриваю все іншим печивом.
У мене вийшло 10 досить великих брауні "Чорний ліс".
Коментарі