Шість простих речей, які допоможуть подолати тотальну втому

Потрібен правильний підхід до харчування, занять спортом і відпочинку

От здавалося б, нарешті, всі новорічні свята позаду, а тіло накрила якась тотальна втома. Не хочеться нічого, енергії – нуль, хоча розумом розумієш, що треба щось змінювати, "встряхнутися", "взятися за себе", ну, хоча б зарядку зранку зробити.

У багатьох людей так і взагалі щось неясне відбувається: і ніби не хворі, а болить то тут, то там. А тут іще новини – суцільний стрес і паніка.

Затяжні стресові ситуації (коли їсиш не так і не те, емоційно переживаєш, не рухаєшся, недосипаєш і тому подібне) є однією з причин так званої соматоформної вегетативної дисфункції. Її прояви настільки широкі і так часто маскуються під захворювання, що пацієнти переходять від одного лікаря до іншого, доходять до дорогої діагностики рідкісних захворювань, хоча, в цілому, всі показники здоров'я в нормі.

Затяжні стресові ситуації є однією з причин так званої соматоформної вегетативної дисфункції

Тривале перебування в такому стані може не лише погіршити самопочуття, але і справді сприяти розладам органів травлення, ослабити роботу імунної системи, погіршити сон тощо. Але поки ми ще знаходимося у стані післяноворічної втоми, яку навіть так і називають "синдром післясвят", ми можемо змінити ситуацію на краще, не дати полум'ю розгорітися.

Що можна почитати в інтернеті з приводу "самовідновлення"?

– Зробіть розвантажувальний день.

– Займіться спортом.

– Пийте більше води.

Як розуміють це ті, хто хоче все і відразу?

Зробіть розвантажувальний день – голодуйте!

Займіться спортом – спортивний хардкор!

Пийте більше води – 5 літрів! Щоб вимило все!

Проте є прості речі і надзвичайно ефективні дії, які рятують ситуацію. Це правильний підхід до харчування, занять спортом і відпочинку.

1. Баланс продуктів на тарілці, без крайнощів: якщо каша, то поряд білкова страва та овочі, а не лише щось одне.

2. Якщо важко в животі, дискомфорт, декілька днів вживаємо не сирі овочі та фрукти, а термічно оброблені: пюре із запечених або варених овочів, каші-розмазні, парові тефтельки.

3. Максимально глибокий сон: чашку чаю з ромашки чи м'яти, можна з невеликою ложечкою меду, тепла ванна або теплий душ за 2 години до сну.

4. Розслабляючий масаж тіла.

5. Прогулянки на свіжому повітрі.

6. Медитація.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі