Як приготувати чорничні оладки

Подаю з банановим пюре і щедро поливаю кленовим сиропом

Ви можете здивувати дітей чи свою половинку, приготувавши святковий сніданок – чорничні оладки. Вони смачні, корисні і ще й вражають своїм кольором. Тож бажаю натхнення і схвальних відгуків.

Інгредієнти на дві великі порції:

Тісто:

180 г замороженої чорниці

70 г води

1 яйце

25 г цукру

15 г рослинної олії без запаху

150 г борошна

10 г розпушувачу

Олія для смаження

Крем та прикраса:

3 банани

цедра апельсину

30 г цукру

кленовий сироп або мед

Приготування:

Ягоди розморожую, додаю воду і занурювальним блендером у стакані роблю однорідну масу.

Додаю у масу цукор, рослинну олію, яйце, перемішую і додаю просіяне борошно разом з розпушувачем.

Я смажу через кільце, щоб були красиві, ви можете робити просто на пательні, на рослинній олії, на невеликому вогні, с обох сторін, бо оладки швидко змінюють колір на поверхні.

Перегортаєте оладки обережно і акуратно – вони дуже ніжні.

Окремо готую бананове пюре з двох нарізаних бананів.

Спочатку роблю сироп: 30 г цукру і 30 г воли доводжу до кипіння разом з цедрою апельсину, додаю порізаний банан і готую ще 3-4 хвилини. Утворюється ароматне пюре.

Подаю оладки, перекладаючи банановим пюре, зверху кладу просто свіжий порізаний банан і щедро поливаю кленовим сиропом.

Замість бананового пюре ви можете узяти будь-який джем чи варення, буде дуже смачно ще й з заварним кремом (патісьер). Кленовий сироп можна замінити будь-яким ароматним сиропом, чи медом, чи сиропом з топінамбура. Також буде смачно, якщо додати ще й горіхів.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі