Як приготувати чорничні оладки
Подаю з банановим пюре і щедро поливаю кленовим сиропом
Ви можете здивувати дітей чи свою половинку, приготувавши святковий сніданок – чорничні оладки. Вони смачні, корисні і ще й вражають своїм кольором. Тож бажаю натхнення і схвальних відгуків.
Інгредієнти на дві великі порції:
Тісто:
180 г замороженої чорниці
70 г води
1 яйце
25 г цукру
15 г рослинної олії без запаху
150 г борошна
10 г розпушувачу
Олія для смаження
Крем та прикраса:
3 банани
цедра апельсину
30 г цукру
кленовий сироп або мед
Приготування:
Ягоди розморожую, додаю воду і занурювальним блендером у стакані роблю однорідну масу.
Додаю у масу цукор, рослинну олію, яйце, перемішую і додаю просіяне борошно разом з розпушувачем.
Я смажу через кільце, щоб були красиві, ви можете робити просто на пательні, на рослинній олії, на невеликому вогні, с обох сторін, бо оладки швидко змінюють колір на поверхні.
Перегортаєте оладки обережно і акуратно – вони дуже ніжні.
Окремо готую бананове пюре з двох нарізаних бананів.
Спочатку роблю сироп: 30 г цукру і 30 г воли доводжу до кипіння разом з цедрою апельсину, додаю порізаний банан і готую ще 3-4 хвилини. Утворюється ароматне пюре.
Подаю оладки, перекладаючи банановим пюре, зверху кладу просто свіжий порізаний банан і щедро поливаю кленовим сиропом.
Замість бананового пюре ви можете узяти будь-який джем чи варення, буде дуже смачно ще й з заварним кремом (патісьер). Кленовий сироп можна замінити будь-яким ароматним сиропом, чи медом, чи сиропом з топінамбура. Також буде смачно, якщо додати ще й горіхів.
Коментарі