7 порад, що їсти і пити на Новий рік

Любіть життя, а щоб насолодитися олів'є достатньо буде і столової ложки

Напередодні свят ЗМІ традиційно штурмують запитаннями: "Що їсти та пити на Новий рік?". Так от, коротко про новорічний стіл.

1. Побільше клітковини – вона і ситість забезпечить, і, поглинувши не дуже здорові компоненти, зменшить їх відсоток потрапляння в організм. Клітковиною багаті всі рослинні продукти: овочі свіжі, печені, квашені та варені, ягоди, бобові, гриби. Тому на них і робіть акценти: на різних овочевих запіканках та салатах.

Побільше клітковини – вона і ситість забезпечить, і, поглинувши не дуже здорові компоненти, зменшить їх відсоток потрапляння в організм

2. Якщо майонез, то так, щоб не більше столової ложки на один прийом їжі, але з овочами, наприклад, вареною морквою та бурячком, і хоча б трохи зелені.

3. В олів'є та шубу кладіть більше різних овочів, менше картоплі. До речі, хоч на Новий рік замість традиційної картоплі можете вибрати батат, але, коли зварите, то охолодіть.

4. Алкоголь. Всі ці рекомендації ВООЗ, на які посилаються журналісти, де чоловікам допускається випити за раз 40 г чистого спирту, а жінкам – 30 г, то підходить лише для однаково сконструйованих роботів, бо всі ми різні, зі своїми шлунками, кишечниками, печінками та підшлунковими залозами. Тому обмежтеся шампанським, обніміться і не випробовуйте долю, бо серйозні вчені не раз довели: безпечної дози алкоголю не існує, то все міф.

Безпечної дози алкоголю не існує

5. Із солодощів покладіть на стіл фрукти, сухофрукти, можна окунути їх у 90% шоколад, щоб було красиво і елегантно.

6. Багато рухайтеся – танцюйте до упаду, гуляйте новорічними вулицями, регочіться і обіймайтеся. Хороші емоції у поєднанні з рухом запускають дивні механізми омолодження та довголіття.

7. Вдивляйтеся, поглинайте очима та душею кожну мить, усмішку, обличчя – бо все це неповторно і скороминущо. Любіть життя, а щоб насолодитися олів'є достатньо буде і столової ложки.

P.S.

• так, їжу можна запивати: не половиною відра компоту, але трохи можна;

• так, кава – корисний напій, але все корисне в міру (1-2 чашечки);

• так, олів'є і майонез не смертельні, в міру можна, але якщо є проблеми чи проблемки із жовчним міхуром, хронічний панкреатит, рефлюксна хвороба чи синдром подразненого кишечника – з'їсти можете, але пам'ятайте, що ходите по "тонкому льду", тому не ризикуйте;

• так, після 18-ї години вечеряти можна, але, якщо хочете жити довго, то можете пересунути стрілку на годиннику до 19-тої і після того лише пийте теплу воду, трав'яний чай і лягайте спати.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі