Куряча печінка з полентою – неймовірна смакота. Ділюся рецептом
За метушнею святкових днів я все ж таки знайшов час на готування
Рецепт ще давно підгледів у одного видатного італійця, і так мені було смачно, що й досі згадую ту смакоту із задоволенням.
Тож, куряча печінка з полентою.
Інгредієнти:
300 г очищеної печінки
200 г цибулі
180-150 г моркви
50 г стебла селери
30-40 г білого вина
30-40г вершкового масла
обов'язково свіжа шавлія
тім'ян та часник за бажанням
сіль, перець чорний та духмяний
Для поленти:
70 г крупи
340 г молока
15 г вершкового масла
20 г пармезану
Сіль
Приготування:
Овочі нарізаю кубиком, обсмажую спочатку моркву, потім додаю цибулю, також обсмажую, далі селеру і під кінець часник.
Додаю печінку просто зверху, даю трішечки полежати – підсмажитись, потім додаю біле вино, накриваю кришкою і тушкую, періодично помішуючи, на маленькому вогні хвилин 20.
Додаю сіль, шавлію і перец за смаком. Тушкую ще 5 хвилин, додаю вершкове масло і затягую соус.
Окремо готую поленту таранья: це 50/50 кукурудзяна крупа і гречана.
Молоко довести до кипіння. Постійно помішуючи додати крупу. Поварити на малому вогні 12-15 хвилин – крупа буде трішки аль денте. Додати масло, зняти з вогню, вмішати пармезан. Готово!
Викладаю на тарілку поленту, а зверху – рагу с печінки.
Коментарі