Ніжний і карамельний. Як приготувати ідеальний медовик
Торт має настоятися ніч у холодильнику
Пропоную приготувати ніжний медовик. Це просто казка. Ви тільки спробуйте!
Інгредієнти:
Для тіста:
200 г гречаного меду
100 г цукру
2 шт. яєць
100 г вершкового масла
10 г соди
550 г борошна
Для крему:
600 г сметани
400 г жирних вершків
180 г меду
5 г соку лимона
Приготування:
Змішуємо всі інгредієнти для тіста окрім борошна. Гріємо на водяній бані до піноутворення – це приблизно 60 градусів.
Потім всипаємо борошно і швидко замішуємо тісто, краще це робити дерев'яною лопаткою. Перекладаємо тісто на стіл і охолоджуємо під плівкою.
Коли буде ледь теплим – ділимо його на 5 частин. Розкачуємо кожну в тонкий корж. Я працюю одразу ж на пергаменті – це надзвичайно зручно. Підпиляю борошном і розкачую тісто прямо за формою паперу.
Випікаю у духовці при температурі 160 градусів до карамельного кольору. На це треба приблизно 6 хвилин.
Коржі мають охолонути. Будуть дуже хрумкі та карамельні. До речі, їх можна приготувати заздалегідь і зберігати приблизно 2 тижні у контейнері із щільно закритою кришкою.
Коржі можна приготувати заздалегідь і зберігати приблизно 2 тижні у контейнері із щільно закритою кришкою
Для крему змішую сметану з медом, додаю збиті вершки і трохи лимонного соку для кращого смаку.
Збирати медовик бажано одразу у формі. Викладаємо коржі і перешаровуємо кремом.
Має настоятися ніч у холодильнику, найкраще накрити плівкою. Зранку торт буде ніжний, як крем.
Коментарі