Святкова печеня. Як приготувати качку з яблуками
Перед приготуванням качка мусить помаринуватися ніч або навіть дві
Для мене це один з найсмачніших рецептів святкової печені.
Інгредієнти:
1 качка (у мене була вагою 1,3 кг)
75 г діжонської гірчиці
60 г меду
5 невеликих зелених яблук (Симиренко підійде найкраще)
5 невеликих картоплин
Сіль і перець
Приготування:
Приготуйте маринад: змішайте мед, гірчицю, сіль і перець.
Сіль краще брати з розрахунку 10−11 г на 1 кг продукту — залежить від того, наскільки солоне ви любите.
Качку промиваємо, висушуємо рушником, натираємо маринадом і ставимо у холодне місце на ніч, а можна навіть і на дві, просолитися.
Дістаємо качку з холодного місця і кладемо на середину підготовленої фольги (складаю її у два шари і готую великий шмат, щоб він міг повністю покрити птицю).
Далі чистимо яблука — можна їх теж змастити трохи маринадом, — і кладемо в качку. Ті, що не помістилися, можна поруч. Картоплю розрізаємо навпіл і також підкладаємо під качку по бокам.
Крила — в ідеалі останню фалангу відрізати, а ніжки, при бажанні, обв'яжіть шпагатом, щоб було красиво. Можна додати трав — чебрець і розмарин, після чого добре пакуємо в фольгу: "човником", щоб сік не витікав. Це важливо.
Щільно закриваємо фольгу (щоб качка готувалася у власному соці) і ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів на 1 годину. Після цього робимо температуру 120 градусів і готуємо ще 2- 2,5 години. А потім відкриваємо фольгу, поливаємо отриманим соком, піднімаємо температуру до 200−220 градусів і доводимо до рум'яної скоринки. Смачного!
Якщо качка більша, то і готувати потрібно довше
Якщо качка більша, то і готувати потрібно довше — кожні пів кіло це додаткові пів години на 120 градусів, і продуктів також знадобиться більше, пропорційно.
Можно використовувати різні коріння замість картоплі. Можно додавати і зернову гірчицю. Ще легше, швидше і смачніше готувати тільки ніжки.
Коментарі