Як приготувати котлету по-київськи

Подаю на пюре із зеленого горошку

Одну з найвідоміших українських страв я бачив ще за часів свого дитинства у ресторанах і готував сам на початку навчання. Зазвичай її готують з курячого філе з кісточкою від "крильця". Я готував із чистого філе, яке простіше знайти.

Шматки робив малого розміру — так виріб краще просмажується та швидше готується. З двох шматків філе в мене вийшло вісім котлет.

Інгредієнти:

- 60−80 г філе

- 15 г вершкового масла

- 2 г зелені

- панірувальні сухарі

- 2 яйця

- борошно для панірування

- олія для фритюру

Приготування:

Хліб (у цьому випадку — гречаний) сушу окремо та заздалегідь, після чого подрібнюю, — це важливо.

Відділяю мале філе, видаляю прожилки, іншу частину "пластую" ножем, зрізаю пласкі частини.

Окремо подрібнюю кріп (можете брати й іншу зелень), розрізаю вершкове масло на частини, обкачую їх у залежні. Отримані овальні шматки ставлю у морозилку охолонути.

Розділяю філе за вагою та відбиваю, щоб воно стало ніжнішим і тоншим — в такому вигляді його зручніше згортати.

Кладу зверху масло, зелень і згортаю рулетиком. Усі котлети загортаю в одну сторону, тримаючи руки човником.

Кладу котлети до морозилки та чекаю, поки вони застигнуть.

Змішую два яйця з двома столовими ложками води та ретельно збиваю виделкою.

Підморожені котлети панірую спочатку в борошні, потім в яйцях, в сухарях, знову в яйцях і знову в сухарях.

Зверніть увагу, що яйцем потрібно змащувати лише котлети, але з усіх сторін. У такий спосіб отримаєте тонший шар паніровки.

Котлети готові, коли на поверхні з'являться бульбашки масла

Смажу до рум'яного відтінку при температурі 180 градусів. Догріваю котлети в духовці, поки на поверхні не з'являться бульбашки масла, — це означає, що масло всередині закипіло, і котлета готова. В мене цей процес зайняв 5−6 хвилин.

Готову котлету подаю на пюре із зеленого горошку.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі