Корисно і смачно. Як приготувати сирну запіканку з гарбузом

Подаю зі сметаною або з улюбленим варенням

Сирна запіканка з гарбузом – сезонна страва, яка буде і корисною, і смачною, і цікавою.

Інгредієнти:

350 г домашнього сиру

90 г цукру

35 г манної крупи

300 г гарбузового пюре

70 г вершків 30%

2 великих яйця

100 г родзинок чи інших в'ялених смаколиків за бажанням

Можна додати корицю або цедру цитрусових. Вони дуже класно працюють з гарбузом.

Можна додати корицю або цедру цитрусових. Вони дуже класно працюють з гарбузом

Гарбузове пюре має бути досить густим і не водянистим. Це важливо.

Сир беру зерновий 9% жирності, але такий, щоб було приємно їсти - не сухий і не пастоподібний.

Вершки можна замінити на сметану чи домашні. Але тоді виріб може бути трішечки кисліший за смаком.

Приготування:

Мій секрет - змішую усі інгредієнти і даю постояти так пів години, щоб набухла манна крупа. Потім ретельно перебиваю блендером в однорідну суміш схожу на крем. Тоді ця консистенція залишається і в готовому виробі.

У форму для випікання кладу пергамент, трішки змащую його вершковим маслом і посипаю сухарями. Виливаю суміш, вирівнюю і запікаю при 190 градусів близько 30 хвилин. Звертаю увагу на середину, коли все трішеки піднялось у центрі - то повністю готова.

Подаю зі сметаною або з улюбленим варенням. Або з усім разом. Найкраще смакує теплою.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі