В українському футболі почалися криза й застій

Про це свідчать результати збірної та клубів

Керівництво "Шахтаря" стало жертвою завищених очікувань від молодого італійського тренера, який працює всього лише четвертий рік. Та ще й під час ковідної кризи. Лікар стає справжнім лікарем лише на десятий рік роботи. А тренер – це дуже складна професія, яка вимагає одночасно бути політиком, менеджером і психологом.

Зазвичай усі тренери на початку свого шляху починають будувати якісну оборону. Де Дзербі почав із атаки. Я тут не бачу логіки. У своїй винахідливості він почав діяти занадто прямолінійно.

Зазвичай проти якісних команд тренери випускають на поле шістьох гравців, які мають відбирати м'яч, і чотирьох людей, які працюватимуть у нападі. У матчі із "Реалом" мало вийти сім гравців оборонного плану. А ми побачили шість футболістів, які не відбирають м'яч. Тобто було порушено баланс оборони й нападу. Форварди не відбирали, півзахист погано працював. Зрозуміло, що рано чи пізно захист мав розвалитися. Це і сталося.

Отже, три останні тренери – Фонсека, Каштру й Де Дзербі - працювали на власний імідж а не на командну гру "Шахтаря".

Визначальною буде гра з "Шерифом". І навіть не в турнірному плані, а в плані перспектив тренера. Якщо він не зуміє обіграти молдован, то про які подальші перспективи можна буде говорити?

Луческу підсвідомо порівнює свої результати й результати "Шахтаря"

З "Динамо" ситуація інша. Луческу підсвідомо порівнює свої результати й результати "Шахтаря". Його план на гру був простий – перетерпіти й підловити суперника наприкінці зустрічі. Однак, якщо ти поступаєшся в рівні виконавської майстерності, то надії можуть бути на помилку суперника і "стандарти". "Барселона" у цій грі не помилялася в захисті. Кияни мали три перспективні "стандарти", які бездарно змарнували. А подивіться, як їх стандарти реалізує "Шериф".

Можна сказати, що в українському футболі розпочалися затяжна криза й застій. Свідчення – результати збірної та клубів. Поки все бачиться доволі безрадісно.

Олег Федорчук, для Gazeta.ua

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі