Ділюся рецептом найніжнішого чизкейку

Смакує із чорничним джемом

Баскський чизкейк мій улюблений. Я знайшов його в Іспанії, Країні Басків.

Рецепт незвичний для нас, але такий смачний і ніжний!

Отже, вам знадобиться:

500 г сиру "Філадельфія"

190 г цукру

3 яйця + 1 жовток

220 г вершків 30%

20 г борошна вищого гатунку

Для чорничного джему (топінгу):

500 г свіжозамороженої чорниці

2 ст. л. цукру

Приготування:

Спершу зробимо топінг. У сотейнику змішуємо чорницю і цукор. Варимо на повільному вогні до помірно густого стану, залишаємо охолонути.

Тепер чизкейк.

Яйця і жовток добре підбиваємо з цукром ложкою чи лопаткою. Додаємо борошно і повільно змішуємо. Тут важливо саме перемішувати, не збивати!

"Філадельфія" та вершки мають бути кімнатної температури.

У сир додаємо яєчну суміш, змішуємо і додаємо вершки. Тепер все вимішуємо до однорідної маси.

Застилаємо дно круглої форми діаметром 26 см пергаментом, трохи змащеним вершковим маслом. Виливаємо суміш і випікаємо при температурі 210 градусів протягом 20 хвилин.

І тут дуже важливий момент! Багато різних духових шаф і всі по-різному готують. За чим ви маєте слідкувати:

- має бути рум'яна скоринка;

- половина маси, що біля стінок форми, повинна стати щільною;

- ближче до середини і в центрі маса під скоринкою має "схопитися", мов желе.

Я перевіряю останній пункт трохи "струснувши" форму зі сторони в сторону. Робіть це обережно та ніжно, щоб не порушити структуру.

Коли розрізаємо наш чизкейк, середина виробу має бути, як густа сметана, трохи витікати навіть

Готовий чизкейк має охолонути сам, накрийте форму рушником та залиште до повного вистигання. Коли розрізаємо наш чизкейк, середина виробу має бути, як густа сметана, трохи витікати навіть.

Подаю із чорничним джемом, а ще - трохи мигдальних пластівців для краси.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі