Вершковий десерт, який тане у роті. Ділюся рецептом панна котти

Для ароматизації молока можна додавати ще квіти бузини, липи і навіть просто цедру цитрусових

Всі ми вже знаємо, що панна котта - це ніжний вершковий десерт, який має трохи нагадувати драглі.

Я поділюся своїм базовим і легким рецептом - він дуже ніжний, але вишуканий за смаком.

Інгредієнти:

Молоко (250 г, у мене 2,5% жирності)

Вершки (200 г, не менше 30% жирності)

Цукор (50 г; у мене був тільки тростинний, але можна і звичайний узяти)

Ваніль або ванільний цукор

Желатин (4−5 г)

Малинове пюре:

Малина (300 г)

Цукор (30 г)

Приготування:

1. Замочую желатин (у кожного свій, але граммовка така ж), в мене - пластини.

2. Наливаю молоко у сотейник разом з цукром і ваніллю (можна навіть додати розмарин). Підігріваю, щоб цукор розчинився, доводжу майже до кипіння.

Замість цукру можна брати готові ароматні сиропи

3. Додаю желатин в гаряче молоко. Чекаю, доки він розчиниться. Охолоджую. Переливаю суміш в іншу ємність (не гарячу) і ставлю в холодильник (краще на ніч або хоча б на 3-5 годин).

4. Роблю малинове пюре. Додаю цукор в малину і розминаю виделкою, а потім перетираю через сито. Якщо бажаєте це пюре залишити на кілька днів, краще довести його до кипіння.

5. Коли маса вже застигла в холодильнику (як молочне желе), збиваю вершки.

6. Дістаю "молочне желе" з холодильника та збиваю його блендером. Після цього в кілька етапів додаю в нього збиті вершки.

7. Розливаю по формах і знов ставлю у холодильник на 1-2 години (поки не застигне)

8. Коли панна котта застигла в формочках, вливаю зверху малинове пюре і ставлю до холодильника або одразу подаю.

Така панна котта може зберігатися 2-3 дні (обов'язково закрита харчовою плівкою). Десерт ніжний, по консистенції нагадує бабусин кисляк - на ложці тримається, а в роті миттєво тане. Для ароматизації молока можна додавати ще квіти бузини, липи і навіть просто цедру цитрусових. Замість цукру можна брати готові ароматні сиропи, щоб додати нові аромати. Замість малини можна використовувати різні ягоди або фрукти: черешня, персик, ківі.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Наші автори
Яцек Павліцький Редактор міжнародного відділу Newsweek Polska
Володимир Гевко Маркетолог
Майкл Дракман Директор Міжнародного республіканського інституту в Україні
Дар'я Лазарєва Експертка відділу клімату та транспорту ГО "Екодія"
Юрій Ніколов Співзасновник видання "Наші гроші"