Вершковий десерт, який тане у роті. Ділюся рецептом панна котти
Для ароматизації молока можна додавати ще квіти бузини, липи і навіть просто цедру цитрусових
Всі ми вже знаємо, що панна котта - це ніжний вершковий десерт, який має трохи нагадувати драглі.
Я поділюся своїм базовим і легким рецептом - він дуже ніжний, але вишуканий за смаком.
Інгредієнти:
Молоко (250 г, у мене 2,5% жирності)
Вершки (200 г, не менше 30% жирності)
Цукор (50 г; у мене був тільки тростинний, але можна і звичайний узяти)
Ваніль або ванільний цукор
Желатин (4−5 г)
Малинове пюре:
Малина (300 г)
Цукор (30 г)
Приготування:
1. Замочую желатин (у кожного свій, але граммовка така ж), в мене - пластини.
2. Наливаю молоко у сотейник разом з цукром і ваніллю (можна навіть додати розмарин). Підігріваю, щоб цукор розчинився, доводжу майже до кипіння.
Замість цукру можна брати готові ароматні сиропи
3. Додаю желатин в гаряче молоко. Чекаю, доки він розчиниться. Охолоджую. Переливаю суміш в іншу ємність (не гарячу) і ставлю в холодильник (краще на ніч або хоча б на 3-5 годин).
4. Роблю малинове пюре. Додаю цукор в малину і розминаю виделкою, а потім перетираю через сито. Якщо бажаєте це пюре залишити на кілька днів, краще довести його до кипіння.
5. Коли маса вже застигла в холодильнику (як молочне желе), збиваю вершки.
6. Дістаю "молочне желе" з холодильника та збиваю його блендером. Після цього в кілька етапів додаю в нього збиті вершки.
7. Розливаю по формах і знов ставлю у холодильник на 1-2 години (поки не застигне)
8. Коли панна котта застигла в формочках, вливаю зверху малинове пюре і ставлю до холодильника або одразу подаю.
Така панна котта може зберігатися 2-3 дні (обов'язково закрита харчовою плівкою). Десерт ніжний, по консистенції нагадує бабусин кисляк - на ложці тримається, а в роті миттєво тане. Для ароматизації молока можна додавати ще квіти бузини, липи і навіть просто цедру цитрусових. Замість цукру можна брати готові ароматні сиропи, щоб додати нові аромати. Замість малини можна використовувати різні ягоди або фрукти: черешня, персик, ківі.
Коментарі