З сиром, м'ясом або вишнею. Як приготувати вареники на пару

Майже полтавські галушки. Такі готувала моя бабуся

Вареники на пару на кефірі. Майже полтавські галушки - тісто таке ж саме.

Такі вареники готувала моя бабуся. Варила вона їх завжди у великій каструлі під великою мискою. Подавала в глиняному посуді. Зберігалися вони і до наступного дня. Були особливо смачні після того, як підсмажити на вершковому маслі - зі скоринкою, просто не відірватися.

Зазвичай я не їм вареники зі сметаною, мені подобаються з цибулю, шкварками, але бабусина сметана була солодка і майже як масло - від такої я не відмовлюся при можливості.

Інгредієнти:

250 г жирного кефіру

0,5 яйця

2 дрібки солі

350-370 г борошна

6 г соди

Приготування:

У мисці з'єднуємо кефір, яйце і сіль, перемішуємо виделкою. Додаємо борошно і пів чайної ложки з гіркою соди. Вимішуємо тісто. Головне не дуже довго, щоб не затягувати його. Тісто має бути ніжним - чим воно ніжніше, тим смачнішими будуть вареники.

Тісто має бути ніжним - чим воно ніжніше, тим смачнішими будуть вареники

Даємо тісту постояти хвилин 20-30 - за цей час борошно набрякне і тісто стане гладеньким.

Підсипаємо стіл борошном, робимо "багет" з тіста і ріжемо його на частини. Потім ліпимо кружечки і в них кладемо начинку (можна ще на столі з борошном, за допомогою качалки, легко розкатати тісто і вирізати формочкою).

Ліпимо швидко - тісто трохи може сохнути. Начинку можна брати будь-яку - від сиру до м'яса, від вишні до картоплі. Робимо косичку, або подушечки, або ліпимо полтавські галушки - типу кульок.

Варимо на пару, на марлі. Для невеликих виробів досить 5 хвилин. Для тих, що побільше - 6 хвилин. Головне не переварити - якщо перетримати, вареники підуть прозорими плямами.

І підготуйте заздалегідь смажену цибулю або просто масло - змащувати вареники відразу як зняли, інакше вони злипнуться.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі