Розкриваю секрети приготування сирників, як у бабусі
Не треба довго вимішувати сир
Страва вдасться, якщо взяти якісний кисломолочний сир. Має бути сухим. Якщо є зайва волога, віджимаю через звичайний вафельний рушник. Пастоподібний сир взагалі не передає той бабусин сирник - потрібні "грудочки", текстура. Ще один секрет – не треба перемішувати сирники довго. Швидко змішали, сформували кульки, обваляли в борошні, обтрусил від зайвого - і вперед смажити.
Інгредієнти:
сир - 300 г;
жовток - 1 шт.;
цукор - 25 г;
борошно - 25 г;
ваніль - за смаком.
Приготування:
Поєднуємо сир, жовток та цукор. Всипаємо борошно та повторно перемішуємо. Викладаємо тісто на дошку або стіл, де вже є борошно. Формуємо "ковбасу" та нарізаємо її ножем. Формуємо кульки, далі за допомогою тупої частини ножа виробляємо сирники. Обсмажуємо з двох сторін до рум'яної скоринки, потім запікаємо в духовці. Або досмажуємо ще по одному разу з усіх боків під кришкою. В останньому випадку, не робимо вироби товстими, аби добре приготувалися. Подаємо з варенням, сметаною чи згущеним молоком.
Коментарі