Умань можна перетворити на мекку релігійного туризму

Про Рош га-Шана та що робити далі

Розпочну із економіки свята, цін та головних фінансових маркерів.

$1 000 000 - вартість 5 соток землі поблизу вулиці Пушкінської (центральна вулиця, максимально наближена до святині). $700 000 - за будинок 50 м, $7 000 - за готель на чотири дні. Але це буде гарний готель. Поштукатурений, вимитий. До речі, сьогодні в місті порядка 60 тисяч готельних ліжко-місць. Хоча багато хто живе і в наметах, тимчасових забудовах та зйомних квартирах. В той же час, є й такі готелі, котрі мають власні вертолітні майданчики на даху.

$7 000 - за готель на чотири дні

Щодо нерухомості, то в тренді зараз не знімати готель, а купувати власні квартири в Умані. Ціни наступні: $1 000 за квадрат, але це на етапі будівництва. Далі дорожче.

Ну і до питань, чому в місті немає власного аеропорту. Дуже просто, тому що 50 тисяч прилітає тільки на Новий рік, тисячі перебувають щомоментно в місті протягом року, а переліт копійчаний, якась тисяча доларів за переліт із Ізраїлю в Київ. Правда безкоштовно шатл довозить до Умані.

І тут запитання, але чому з туристичним притоком в кілька сотень мільйонів доларів нічого не збудовано. За цей час місто отримало більше мільярда доларів живого кешу, але ні одного пристойного готелю.

Охорона нашими поліцейськими краща, ніж на Лізі чемпіонів. Сервіс - Анталія відпочиває. Але все це залишається на дуже примітивному рівні, із глобальної точки зору.

Умань та хасидизм - це великі економічні та ідеологічні можливості

Не хочу моралізаторствувати, але Умань та хасидизм, котрий до речі виник в Україні у XVIII столітті - це великі економічні та ідеологічні можливості. Але їх потрібно переводити із кустарних рейок, на державні і перетворити прекрасне місто між Києвом та Одесою в мекку релігійного туризму. Щоб не було відчуття різниці, що ви прилетіли у Варшаву, Прагу, Тель-Авів чи в Умань.

Друге – ми місце, де народилась одна з найбільш визначних релігійних груп держави Ізраїль.

Будете їхати в Умань, намагайтесь потрапити за день до Нового року: це і драйвовіше і нікому святкувати не заважатимете.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі