Чим ніжніше – тим смачніше. Як приготувати італійські ньокі

Можна використовувати і як гарнір, і як самостійну страву

У нас ньокі чомусь нечасто їдять, але насправді це дуже смачна штука. І взагалі, іноді мені здається, що деякі страви з Італією у нас дуже схожі.

Ньокі можна використовувати і як гарнір, і як самостійну страву з різними соусами.

Інгредієнти:

500 г готової печеної картоплі

2 жовтки (або 1 дуже маленьке яйце)

70 г тертого пармезану

5 г солі

90 г пшеничного борошна

мускатний горіх тертий

Приготування:

Почнемо з картоплі. Важливо брати розсипчастий сорт, краще - жовту всередині, яка ідеальна для пюре.

Важливо брати розсипчастий сорт картоплі, краще - жовту всередині, яка ідеальна для пюре

Я запікаю картоплю просто в духовці майже до повної готовності, а потім повністю охолоджую. Після цього очищаю від шкіри і натираю на дрібній тертці.

Далі в масу додаю жовтки, сіль, мускатний горіх, борошно і тертий пармезан. Швидко замішую тісто - рекомендую довго не перемішувати, щоб не затягнувся крохмаль.

Формую ковбаски, нарізаю їх на невеликі частини і трохи підкочую в кульки.

За допомогою вилки або спеціальної дощечки формую пальцем ньокі. Вам може знадобиться борошно на підпил. Працювати з таким тістом потрібно ніжно. Чим ніжніше - тим смачніше!

Вироби відварюю в підсоленій воді, поки не спливуть, і потім ще хвилину-дві.

Викладаю в соус, який розігрів на пательні, трохи протушковую у ньому і подаю, посипавши пармезаном і травами. Можна ще полити оливковою олією.

Ідеальний соус - будь-яке рагу! Цього разу в мене, наприклад, болоньєзе залишився. І ще дуже смачно просто вершковим маслом з шавлією. На 1 порцію потрібно 50 г вершкового масла і 2 ложки води, в якій варилися ньокі. Розпускаємо масло на малій температурі з листям шавлії, помішуючи. Додаємо ньоки і тушкуємо до загустіння соусу.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі