Кабачкова ікра чудово смакує з рибними стравами. Ділюсь рецептом

Тушкувати потрібно на повільному вогні

Ікру з кабачка або цукіні можна використовувати як закуску або основу для салатів. Дуже смакує гарячим гарніром до рибних страв. Якщо ви любите гостру ікру, додайте до овочів при обсмажуванні гострого перцю, але без насіння.

Інгредієнти:

цукіні - 800 г

морква - 250 г

цибуля - 150 г

часник - 10г

олія для смаження - 50 мл

томати у власному соку - 200 г

сіль, перець чорний і запашний - за смаком

масло - 50 г

Пропорції вказані на вже очищений продукт. Вихід готової ікри - 800 г

Приготування:

Якщо шкірка у кабачків щільна і не можливо проткнути нігтем - зрізаємо її, якщо молода - залишаємо. Якщо насіння велике і внутрішня частина не щільна, а м'якувата і суха - очищаємо все і відкидаємо. Продукти нарізуємо довільно - я подрібнюю тоненькими скибками моркву і кабачок, цибулю - соломкою, часник - пластинами.

Якщо шкірка у кабачків щільна і не можливо проткнути нігтем - зрізаємо її, якщо молода - залишаємо

Для приготування потрібна велика пательня з високими бортами чи дуже великий сотейник. На олії обсмажую моркву до легкої рум'яності, додаю цибулю, готую разом до красивого кольору. Додаю кабачок і часник, намагаюся трохи обсмажити помішуючи і вкидую томати. Даю всьому добре протушкуватися на повільному вогні, періодично помішуючи. Зайва рідина має практично випаруватися. Майже в самому кінці приготування солю й додаю свіжозмелені в ступці перці - так смакує найкраще.

Вже у готові овочі - м'які і без рідини, додаю масло, перемішую і відставляю, щоб охололи.

Далі занурювальним блендером усе подрібнюю в однорідну суміш. Куштую і при необхідності досолюю.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі