Як приготувати найніжнішу сирну запіканку
Виходить соковита та однорідна текстура. Нагадує чизкейк
Приготуємо найніжнішу запіканку у житті? Це один зі сніданків, які я дуже люблю. Та й як десерт класно смакує!
Інгердієнти:
сир 15% - 500 г,
цукор - 100 г,
ванільний цукор - 10 г,
манна крупа - 40 г,
молоко - 275 г,
вершки 30% - 150 г,
яйця - 2 шт.,
родзинки - 125 г.
Приготування:
Збиваємо вінчиком сир, цукор, ванільний цукор, манку, молоко, вершки та яйця до однорідності. Залишаємо постояти годну-дві, щоб набухла манка. Отриману масу збиваємо блендером. За консистенцією має нагадувати йогурт. Не хвилюйтеся, якщо вона рідкувата: як тісто на млинці або навіть оладки. Це добре. Якщо сир сухуватий - додаємо ще трохи молока.
Перебираємо родзинки та бланшуємо окропом — залишаємо на 5-10 хв у гарячій воді, щоб набухли. В збиту суміш всипаємо родзинки та перемішуємо. Зазвичай я використовую форму для торта, застеливши її пергаментом. Печемо за температури 180-200°C приблизно 35-45 хв, поки запіканка не підніметься. Дістаємо запіканку з духовки, охолоджуємо та виймаємо з форми. Виходить соковита та однорідна текстура. Нагадує чизкейк.
Коментарі