Пасту готую лише з двох інгредієнтів
Рослинна олія не потрібна ні в тісті, ні при варінні
Паста, зроблена своїми руками - це смакота. Є кілька правил її приготування. Для цієї страви підходить лиш борошно твердих сортів грубого помелу "Semola di grano duro". Це обов'язкова умова, інакше при варінні вироби будуть зам'якими. Вийде домашня локшина, яка швидко злипається після варіння.
Рослинна олія не потрібна ні в тісті, ні при варінні. Промивати макаронні вироби теж не треба. Пасту варять у великій кількості підсоленої води. Зазвичай йде 20 г солі на літр води.
Інгредієнти:
борошно Semola - 600 г
150 г яєчних білків
150 г яєчних жовтків
Приготування:
Збиваємо виделкою яйця та вливаємо в борошно. Перемішуємо суміш до грудочок, але не замішуючи тісто.
Коли є маленькі однорідні грудочки, збираємо тісто до купи. Залишаємо на 30 хв у холодильнику, обов'язково в пакеті або плівці. Тісто має бути еластичним, добре розкачуватися, не рватися, не липнути, трохи шовковистим на дотик. Далі розкачуємо за допомогою спеціальної машинки.
Готову, нарізану пасту, злегка присипаємо борошном. Можна зберігати розділену по порціях в морозилці в щільно зав'язаному пакеті.
Поради:
Якщо хочете експериментувати з чорним кольором - додайте 16 г чорнил каракатиці. Можливо, тісто візьме більше борошна.
Беріть яйця з максимально жовтим жовтком
Беріть яйця з максимально жовтим жовтком, щоб паста була приємного кольору.
Коли навчитеся робити просту пасту, можна додавати різні барвники - з шпинату, буряка, моркви, спіруліну тощо.
Коментарі