Неймовірна закуска з авокадо смакує з тостами
Можна подавати до кукурудзяних чипсів
Приготувати гуакамоле надзвичайно просто. Спочатку сам рецепт, а далі вже буду давати поради.
Інгредієнти:
1 шт авокадо
1/3 лайма для соку або ¼ лимону
1 ст. л. білої, зеленої або червоної цибулі
1/3 стиглого томата чи 2−3 томати чері
половина пучка кінзи
добра дрібка солі
перець гострий зелений — халапеньйо
1 ст. л. оливкової олії
Приготування:
1. Дрібно посікти цибулю і добряче полити її соком лайма чи лимона. Нехай замаринується, бо цибуля у нас не солодка, а гостренька.
2. Порізати дрібно томати та посікти листя кінзи.
3. Подрібнити гострий перець. Зазвичай беру середньої гостроти.
4. Розрізати авокадо навпіл, встромити ножа у кісточку і витягнути її, провертаючи ніж. Далі м'яку частину виймаємо ложкою і переминаємо виделкою. Авокадо треба брати м'який і не темний. Найкраще, коли він мнеться легко, але залишаються щільні кремові частинки. До речі, усі сорти авокадо різні на смак. Я обожнюю хаас.
5. Все змішати, посолити, додати олію.
Смак має бути насиченим, достатньо солоним, трішечки гострим і приємно освіжаюче кислим
Далі куштуйте гуакамоле. Можливо, треба ще додати соку лайма чи лимону. Смак має бути насиченим, достатньо солоним, трішечки гострим і приємно освіжаюче кислим. Кислота потрібна, щоб авокадо не темнів швидко. Суміш має вийти соковитою й ароматною.
Їсти гуакамоле можна як окрему закуску. Традиційно з начос — це такі особливі чипси з кукурудзяних тортильяс. Також можна додавати як інгредієнт салату або соковитий соус замість олії чи заправки. Дуже смачно на тостах з яйцями та лососем.⠀
Іноді я змінюю інгредієнти. Замість кінзи додаю петрушку, роблю без цибулі й томатів, або перебиваю авокадо блендером до кремової текстури.