Неймовірна закуска з авокадо смакує з тостами

Можна подавати до кукурудзяних чипсів

Приготувати гуакамоле надзвичайно просто. Спочатку сам рецепт, а далі вже буду давати поради.

Інгредієнти:

1 шт авокадо

1/3 лайма для соку або ¼ лимону

1 ст. л. білої, зеленої або червоної цибулі

1/3 стиглого томата чи 2−3 томати чері

половина пучка кінзи

добра дрібка солі

перець гострий зелений — халапеньйо

1 ст. л. оливкової олії

Приготування:

1. Дрібно посікти цибулю і добряче полити її соком лайма чи лимона. Нехай замаринується, бо цибуля у нас не солодка, а гостренька.

2. Порізати дрібно томати та посікти листя кінзи.

3. Подрібнити гострий перець. Зазвичай беру середньої гостроти.

4. Розрізати авокадо навпіл, встромити ножа у кісточку і витягнути її, провертаючи ніж. Далі м'яку частину виймаємо ложкою і переминаємо виделкою. Авокадо треба брати м'який і не темний. Найкраще, коли він мнеться легко, але залишаються щільні кремові частинки. До речі, усі сорти авокадо різні на смак. Я обожнюю хаас.

5. Все змішати, посолити, додати олію.

Смак має бути насиченим, достатньо солоним, трішечки гострим і приємно освіжаюче кислим

Далі куштуйте гуакамоле. Можливо, треба ще додати соку лайма чи лимону. Смак має бути насиченим, достатньо солоним, трішечки гострим і приємно освіжаюче кислим. Кислота потрібна, щоб авокадо не темнів швидко. Суміш має вийти соковитою й ароматною.

Їсти гуакамоле можна як окрему закуску. Традиційно з начос — це такі особливі чипси з кукурудзяних тортильяс. Також можна додавати як інгредієнт салату або соковитий соус замість олії чи заправки. Дуже смачно на тостах з яйцями та лососем.⠀

Іноді я змінюю інгредієнти. Замість кінзи додаю петрушку, роблю без цибулі й томатів, або перебиваю авокадо блендером до кремової текстури.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі