Ділюся секретом, як приготувати красиві і легкі оладки із цукіні

Звичайне борошно можна замінити вівсяним

Як зробити красиві, зелені, сезонні та легкі оладки з цукіні? Мій секрет у великій кількості зелені. Використовуйте улюблену і насолоджуйтесь яскравим кольором.

Інгредієнти:

220 г цукіні (або можете брати звичайний кабачок);

25 г шпинату;

10 г петрушки чи іншої зелені;

25 г молодої білої цибулі (можна замінити на ріпчасту чи шалот або взяти білі частини зеленої);

1 велике яйце;

35−40 г борошна;

4 г солі.

Приготування:

Можете замінити звичайне борошно на вівсяне, але беріть його вдвічі більше. У такому випадку дайте готовій суміші постояти хвилин 20−30, щоб борошно набухло. Можна додати петрушку, кріп, кінзу і навіть меленого чорного перцю за бажанням.

А тепер до головного. Нарізаний довільно цукіні, ріпчасту цибулю, зелень та шпинат подрібніть у звичайному блендері (з плоским горизонтальним ножем). Але не до кінця — не до стану смузі, а просто до дрібних шматочків.

Додайте інші інгредієнти, перемішайте та обсмажуйте на антипригарній сковорідці або на млинниці. Викладайте суміш не надто тонким, але і не товстим шаром, щоб оладки просмажились. Робимо це на середньому вогні до рум'яності — хвилини 3 з одного та стільки ж з іншого боку.

Можна поставити страву доходити у духову шафу на 5 хвилин. Але я пропоную не морочитися, а просто продовжити готувати на сковороді під кришкою — по 1 хвилині з двох сторін. Ось тут треба акуратно працювати лопаткою. Оладки виходять ніжні та м'які.

Подавайте зі сметаною, грецьким йогуртом, сиром Філадельфія, яйцями пашот та лососем, або як душа забажає. Рекомендую при подачі поливати ароматною оливковою олією. Смачного!

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі