Мільйони українців, помучтеся ще. Головне, щоб люди не почали коноплею колотися

Депутати провалили законопроєкт про медичний канабіс. Наслідки пожнуть на виборах

Депутати, які на своїх сторінках в фейсбуці розказують про те, які погані їхні колеги по парламенту, що не проголосували за медичний канабіс – максимально сумна історія про нерозуміння роботи Ради, політичних партій та того як суспільство сприймає такі голосування.

Верховна Рада – головний представницький орган влади в Україні. Саме ця структура має працювати в інтересах громадян. І вчора інтереси двох мільйонів громадян (ліків на основі медичного канабісу потребують близько 2 млн пацієнтів з онкозахворюваннями, епілепсією, ПТРС, паркінсонізмом. - Gazeta.ua) були знехтувані, бо "я знаю людей, які бавилися травкою, а потім пили горілку як не в себе, а потім почали колотися крокодилом, а потім винесли з хати золото, а потім винесли з хати кришталь і телевізор... тому точно ні, ніякого канабісу". При чому, що на початку цієї тиради могло б бути слово "пломбір", або "солодка вата", або "деруни". Так інтерес і життєва потреба мільйонів громадян стали заручниками того, що депутати бояться, що виборці-традиціоналісти їх не підтримають через такі різкі рухи.

Депутати бояться, що виборці-традиціоналісти їх не підтримають. А мільйони громадян стали заручниками

Намагання накинути на колег по фракції чи по партії з приводу того, що вони темні невігласи і не розуміють потреби людей – сміхота. Партія – це якраз те місце, де люди вже домовилися з приводу важливих речей ще до реєстрації списків на вибори (прогресивне оподаткування нерухомості, короткоствольна зброя, мова освіти, повноваження органів самоврядування, медичний канабіс). Якщо люди, які є в одному списку однієї партії, про це все не домовилися, то це не однопартійці, а попутчики.

Якщо люди не домовилися з приводу важливих речей ще до реєстрації партії на вибори – це не однопартійці, а попутчики

Для виборців немає ніякої різниців в тому, що хтось там з монобільшості "Слуг народу" дав голос, а хтось не дав. Є фінальний рахунок на табло, і є монобільшість однієї партії. І ось тепер два мільйони людей розкажуть своїм родичам, друзям та знайомим, як через упередження і страхи на рівні бульварної преси народні обранці сказали їм всім "та помучтеся ще, головне, щоб люди не почали конопльою колотися". Ну і звісно, що такі штуки не мають прямого наслідку в підтримці під час наступних соціологічних замірів, але напередодні виборів матимуть комулятивний ефект.

Оригінал

Якщо ви помітили помилку у тексті, виділіть її мишкою та натисніть комбінацію клавіш Alt+A
Коментувати
Поділитись:

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі